Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2022-10-14
Förlag
Fantasi & Fakta
SAB
Qe
ISBN
9789188489326
Trädgårdsjournal (inbunden)

Trädgårdsjournal

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-10-14
339

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Jag tycker om årstider. Att allt ändras. Börjar om. Det finns en möjlighet i det. Det finns en trygghet i det. Det kommer en ny vår. Det är likadant för alla. Det är inte samma för någon.

Årstider ger möjlighet till närvaro. Att se det lilla. Varje blomma som tittar upp. Varje humla som rumlar runt. Och på hösten, tranor som flyger i sträck. Naturens växlingar som ett schema, ett slags grammatik, där livet fogas in.

Du kan använda den här boken som en vanlig kalender. År efter år. Du kan göra noteringar i den om din egen trädgård. Du kan drömma, planera och följa upp. Eller bara läsa ett stycke då och då, i takt med årstiden. Kanske fnissa av igenkänning. Sedan slå igen den och gå ut i grönskan ...

Om författaren
Ellen Forsström är dagstidningsjournalisten som skrev om kommunpolitik, men sade upp sig för att ägna sig åt sin passion för trädgård på heltid. I livet fanns just då ett stort behov av att få njuta av skönheten i det lilla, i vardagen, fånga den på bild och i text för att fylla på med energi. Det öppnade upp för en typ av trädgårdsreportage utan pekpinnar, där bild och text är menade att få läsarna att må gott och erbjuda andrum.

Sedan dess har det rullat på. Det har blivit tre böcker och en mängd reportage, föreläsningar och krönikor. Detta är hennes fjärde bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trädgårdsjournal
 2. +
 3. Ekotipsets bästa husmorsknep : enkla tips för en mer miljövänlig, ekonomisk och rolig vardag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ekotipsets bästa husmorsknep : enkla tips för e... av Ellinor Sirén (inbunden).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Trädgårdsjournal. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. I en spirande värld
  Katarina, 29 oktober 2022

  Jag hamnar där i ett nu. Sjunker in i otroligt sinnliga foton. Jag inspireras av en tanke eller ett av tipsen. Vill också! Går ut och gräver i min egen trädgård men du måste inte ha någon alls för att älska denna bok.

  Du kan reflektera med Låt det spira Ellens sinnrika texter. Läsa en dikt. Fnissa till åt rad. Minnas dina dagar i dagboksform obundet av vilket år det är. Eller precis som titeln säger journalföra ditt trädgårdsår, balkongår, kolonilottsår, gerillaodlingsår. Allt i en b... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ellen Forsström