Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2022-10-14
Förlag
Fantasi & Fakta
SAB
Qe
ISBN
9789188489326
Trädgårdsjournal (inbunden)

Trädgårdsjournal

Inbunden Svenska, 2022-10-14

Slutsåld

Jag tycker om årstider. Att allt ändras. Börjar om. Det finns en möjlighet i det. Det finns en trygghet i det. Det kommer en ny vår. Det är likadant för alla. Det är inte samma för någon.

Årstider ger möjlighet till närvaro. Att se det lilla. Varje blomma som tittar upp. Varje humla som rumlar runt. Och på hösten, tranor som flyger i sträck. Naturens växlingar som ett schema, ett slags grammatik, där livet fogas in.

Du kan använda den här boken som en vanlig kalender. År efter år. Du kan göra noteringar i den om din egen trädgård. Du kan drömma, planera och följa upp. Eller bara läsa ett stycke då och då, i takt med årstiden. Kanske fnissa av igenkänning. Sedan slå igen den och gå ut i grönskan ...

Om författaren
Ellen Forsström är dagstidningsjournalisten som skrev om kommunpolitik, men sade upp sig för att ägna sig åt sin passion för trädgård på heltid. I livet fanns just då ett stort behov av att få njuta av skönheten i det lilla, i vardagen, fånga den på bild och i text för att fylla på med energi. Det öppnade upp för en typ av trädgårdsreportage utan pekpinnar, där bild och text är menade att få läsarna att må gott och erbjuda andrum.

Sedan dess har det rullat på. Det har blivit tre böcker och en mängd reportage, föreläsningar och krönikor. Detta är hennes fjärde bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ellen Forsström