Autism i praktiken (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (57.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Torbjörn Engström
Utgivningsdatum
2023-02-28
Förlag
Fantasi & Fakta
ISBN
9789188489371

Autism i praktiken Ljudbok

(23 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-02-28

Styckköp

159
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En person med autism är som en bil med läckande bensintank. Ingen märker något på bilens prestanda, den åker framåt likt andra bilar. Men bilen stannar mycket tidigare än andra bilar - av brist på bränsle.

I motsats till en bil som kan lagas på en verkstad kan man inte "laga" en autist. I stället måste autisten hitta strategier för att hushålla med krafterna.

Autism i praktiken vänder sig till anhöriga och till människor i exempelvis vården och skolan. Boken är fylld med praktiska råd hur du bäst förstår, bemöter och hjälper människor med autism.

Om författaren
Torbjörn Engström jobbar som skötare inom psykiatrisk vård. Han är speciellt intresserad av autism och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Hans önskan är att boken ska hjälpa till att öka toleransen och förståelsen för människors behov.

Sagt om boken
"Autism i praktiken är en liten bok som konkretiserar det som inga diagnoskriterier kan förmedla. En tillgänglig bok, skriven med engagemang och empati för den grupp den beskriver, och med konkreta beskrivningar och tips, som alla kan ta till sig. I mitt arbete har jag själv bevittnat författarens förmåga att skapa kontakt med autistiska patienter och jag har själv haft praktisk nytta av de vardagsnära tips han delar med sig av i denna skrift."
- Louise Chesta, överläkare, specialist i psykiatri

"Boken liknar inget jag tidigare läst av en neurotypisk författare. Här finns en grundmurad empati, djup förståelse för annorlundaskapet och orubblig tro på att människor kan mötas."
- Clara Törnvall, journalist och författare
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Autism i praktiken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Upplysande
    Birgitta, 16 juni 2024

    Upplysande som förälder till en dotter med autism tror jag.

  2. Rekommenderas
    -, 12 februari 2024

    Denna bok rekommenderas att lyssna/läsa för alla som vill lära sig mer om autism.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Torbjörn Engström