Domare i laglösa länder (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
227
Utgivningsdatum
2019-04-08
Förlag
Bokförlaget Norlén & Slottner
Dimensioner
217 x 156 x 18 mm
Vikt
418 g
SAB
Lz
ISBN
9789188503558
Domare i laglösa länder (inbunden)

Domare i laglösa länder

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-04-08
210
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det handlar om justitiemord och per sonliga lidanden, massgravar och kär leksrus, när Christer Karphammar skildrar sin tid som internationell aktör i olika krigsområden.

Att berätta om den här dramatiska perioden efter avslutat uppdrag var varken självklart eller enkelt. Och det var inte meningen att det skulle bli en bok.

Det gick en tid efter hemkomsten innan Christer Karphammar själv förstod att han behövde hjälp med att bearbeta sina upplevelser. En psykolog tog sig an hans fall och uppmanade honom samtidigt att skriva ner det han varit med om. Det blev den här boken.

"Inte ens i min vildaste fantasi kunde jag föreställa mig att jag skulle bli FNs förste internationelle domare. Inte heller att jag skulle jaga Albaniens mest eftersökte mördare eller få göra en insats för folken i det av krigen förstörda forna Jugoslavien. För att inte tala om att jag fick diktera sista kapitlet i fredsöverenskommelsen mellan indonesiska regeringen och Acehs GAM-gerilla.

Jag hade ju bara varit en vanlig domare och åklagare som med brustna illusioner i kärlekslivet tänkt leva för mina barn, jobb, vänner, jakt, golf och utan löften med en eller annan kvinna som sällskap. Men så bevistade jag ett Rotarymöte. Det förändrade totalt mitt liv och fick ofattbara konsekvenser."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Domare i laglösa länder
  2. +
  3. Allt jag fått lära mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt jag fått lära mig av Tara Westover (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Domare i laglösa länder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Historisk personlig berättelse
    MT, 27 juni 2019

    Ännu en berättelse som visar orättvisa och laglöshet där politik, pengar och egen vinst är gömda under ytan för mänskliga rättigheter. Sanningen kommer fram men skadan har skett!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Domare i laglösa länder