Nationalnyckeln : Fjärilar : Ädelspinnare - tofsspinnare (inbunden)
Format
Inbunden (Halvfranskt)
Språk
Svenska
Serie
Nationalnyckeln till Sveriges flora och fauna
Antal sidor
480
Utgivningsdatum
2007-04-01
Förlag
ArtDatabanken SLU
Medarbetare
Franzén, Markus (red.) / Elmquist, Håkan (red.)
Illustratör/Fotograf
Karl Jilg, Torbjörn Östman
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
285 x 228 x 40 mm
Vikt
2260 g
SAB
Ue.07-c
ISBN
9789188506597
Nationalnyckeln : Fjärilar : Ädelspinnare - tofsspinnare (inbunden)

Nationalnyckeln : Fjärilar : Ädelspinnare - tofsspinnare

Inbunden Svenska, 2007-04-01

Slutsåld

Fantasieggande i natten
Svärmare och spinnare hör till den stora grupp fjärilar som traditionellt kallas nattfjärilar och som utgör ca 95 % av alla fjärilsarter i Norden. De flyger i skydd av mörkret - från skymning till gryning. Och trots att de lever sina liv i det fördolda, finns många arter nära oss. Du möter dem i mörkret vid knutlampan eller i skymningen när svärmare likt kolibrier flyger och stannar upp vid nattdoftande blommor. br>
För dig som söker nattliga naturupplevelser är nattfjärilar idealiska att studera. Med en vanlig fick- eller pannlampa kan du till exempel studera svärmare som besöker syren- och kaprifolblommor i din trädgård. Genom att plantera växter som flox, nejlikor och blomstertobak kan man göra trädgården attraktiv för svärmare och andra blombesökande nattfjärilar.

För dig som söker nattliga naturupplevelser är nattfjärilar idealiska att studera. Med en vanlig fick- eller pannlampa kan du studera svärmare som besöker syren- och kaprifolblommor i din trädgård. Genom att plantera växter som flox, nejlikor och blomstertobak kan man göra trädgården attraktiv för svärmare och andra blombesökande nattfjärilar.

Läs mer på Nationalnyckelns hemsida »
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »