Kontakt! : en svensk krigsman i kampen mot terrorn. (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2017-01-24
Upplaga
1
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
206 x 215 x 20 mm
Vikt
525 g
SAB
Sa
ISBN
9789188529053
Kontakt! : en svensk krigsman i kampen mot terrorn. (inbunden)

Kontakt! : en svensk krigsman i kampen mot terrorn.

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-01-24
210
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Axel lämnar sin karriär som officer i de svenska specialstyrkorna för att arbeta som personskyddsoperatör i krigets Irak. Han kastas genast in i intensiva stridssituationer som sätter alla hans förmågor på prov. Trots tragiska förluster av vänner och kollegor, och de privata utmaningar som livet som legosoldat innebär, fortsätter Axel på sin inslagna väg. Den leder så småningom till Kurdistan där han bland annat hjälper till i kampen mot terrorist sekten IS eller som Axel föredrar att benämna dem Daesh.

Det här är en bok för dem som är intresserade av det livsfarliga äventyrets lockelse, av att göra det rätta i avgörande situationer, av kamratskap och lojalitet men även för dem som vill veta mer om militär taktik i strid, vilket skildras detaljerat med adrenalinfylld inlevelseförmåga.

Författaren, som skriver under pseudonym, har idag lämnat en lång karriär inom den svenska Försvarsmakten bakom sig. Inom försvaret arbetade han bland annat inom enheten Särskilda Skyddsgruppen (SSG). Idag verkar han som samverkansofficer mellan utländska specialförband och kurdiska Peshmerga.

Jag tycker du ger en bra bild av de faktiska förutsättningarna och motsättningarna mellan de olika folkgrupperna och bakgrunden till att det är som det är.
Generallöjtnant Anders Lindström
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kontakt! : en svensk krigsman i kampen mot terrorn.
 2. +
 3. Kampen om Mosul

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kampen om Mosul av Axel Stål (inbunden).

Köp båda 2 för 419 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Kontakt! : en svensk krigsman i kampen mot terrorn.. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Alldeles på tok för kort skildring -mer snälla
  Läsare, 13 maj 2017

  Fantastiskt bok där man som läsare får följa med in i världar dit knappast änglar vågar träda in. Man bara skriker efter mer. Skulle vara fantastiskt med en del två, där det som inte sas eller kunde sägas av olika anledningar får plats. Sympatiskt hållen ton bitvis sarkastisk humoristisk och empatisk. Högsta antal stjärnor med tanke på fåtaligheten av slika berättelser från svenskar.

 2. Kunde inte lägga den ifrån mig
  Per, 22 februari 2017

  En mycket spännande bok direkt från en verklighet som förhoppningsvis aldrig drabbar oss. Fascinerande att få en ärlig redogörelse för ett av världens äldsta yrken som praktiseras en hel del även idag gissar jag. För särskilt de som likt jag själv inte är speciellt militärt intresserade så får vi för en gångs skull veta lite mer om vad som egentligen händer bakom nyhetsrubrikerna. Rekommenderas varmt!

 3. En intressant men ganska mekanisk berättelse
  ., 13 februari 2017

  En intressant men ganska mekanisk berättelse om hur det är.
  Det är en berättelse om från verkligheten, så jag misstänker att det är så det blir.

 4. Fantastisk skildring av krigets fasor
  Fredrik, 1 februari 2017

  Fullkomligt slukade denna bok. Spännande och fascinerande att läsa om krigets fasor från någon som sett det från insidan. Kan varmt rekommendera denna till alla som vill få lite insikt i hur det faktiskt varit och är i krigszonen i mellanöstern. Jag uppfattar berättelsen som rak och ärlig och inte dramatiserad vilket jag uppskattade. Krig är skitigt och det finns inga vinnare. Ser verkligen fram emot uppföljaren och hoppas på att Axel får sin segeltur till slut.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Axel Stål

 • Kampen om Mosul

  Axel Stål

  En unik inblick i återtagandet av Mosul från terrorsekten IS en osminkad och detaljrik berättelse om hur ett specialförband opererar i strid, våldsam död, kamratskap i främsta linjen och krigets oskyldiga offer. Svenske elitsoldaten Axel Stål är t...

Bloggat om Kontakt! : en svensk krigsman i kampen mo...