Har du PMS, eller? En peppande bok till alla våra systrar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2017-08-29
Upplaga
1
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form) / Siwe, Fredrika (form)
Dimensioner
234 x 162 x 18 mm
Vikt
482 g
SAB
Vgaa
ISBN
9789188529343

Har du PMS, eller? En peppande bok till alla våra systrar

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2017-08-29
175 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Har du PMS, eller? är en peppande bok till alla kvinnor där ute som tror att de är ensamma om att må cykliskt dåligt. Boken kommer få dig att skratta, gråta och bli våldsamt sugen på att riva sönder den trånga kvinnokostymen.

PMS-Podden är en hyllad podcast som tar upp PMS/PMDS på ett ärligt, roligt och ocensurerat sätt. Charlie Michaelsen och Jenny Öhrn Segolsson wallraffar sig igenom olika behandlingar och delar med sig av hur det är att leva med PMS/PMDS som kvinna idag, 2017.

Hur mår kvinnor runtom i Sverige egentligen? Kvinnokostymen är tajtare än någonsin, och det verkar som om när det är de kvinnliga hormonerna som orsakar depression, ångest, fysisk smärta, sömnsvårigheter, stress och djup nedstämdhet är det svårt att bli tagen på allvar.

I PMS-podden berättar Charlie och Jenny öppet, roligt och modigt om sina egna erfarenheter av att leva med PMS/PMDS. Hur bemöts man av sin husläkare när man söker hjälp? Vad säger gynekologen? Finns det några mediciner? Hjälper kosttillskott? Kan healing, zonterapi och akupunktur hjälpa? Vilken forskning bedrivs? Varför är det fortfarande så tabubelagt att prata om PMS?

Frågorna är många och en del svar finns faktiskt. Under de två åren podcasten sänts har duon mottagit tusentals mejl från kvinnor runt om i Sverige som känner igen sig och är desperata efter hjälp.

Medverkar i boken gör bland annat gynekologen och forskaren Helena Kopp-Kallner samt en rad kvinnor som talar ut om sin PMS. Berättelser med hög igenkänningsfaktor varvas med behandlingsmetoder, checklistor, brev till närstående och en kort historisk tillbakablick: är PMS att betrakta som ett kroppsligt fenomen eller en hysterisk kvinnosjukdom? Som en röd tråd löper mejlväxlingen mellan Charlie och Jenny.

Charlie Michaelsen är komiker, frilansande TV-redaktör och lever ensam med sina tre barn. Hon lider av kraftig PMS, ett pendlande sockersug och vetskapen om att PMS-podden är den absolut sämsta investeringen i hennes obefintliga kärleksliv.

Jenny Öhrn Segolsson är copywriter, digital strateg och lider av vrålvidrig PMS, varje månad. Hon har loggat sin cykel i flera år vilket gör att hon har stenkoll på vad hon ska undvika när i månaden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Har du PMS, eller? En peppande bok till alla våra systrar
  2. +
  3. Food Pharmacy : kokboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Food Pharmacy : kokboken av Mia Clase, Lina Nertby Aurell (inbunden).

Köp båda 2 för 370 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Har du PMS, eller? En peppande bok till alla våra systrar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läs boken!
    Bella , 18 september 2017

    Tack för att den här boken finns! Så rolig och briljant skriven. Jag känner igen mig. Lyssna på podden! Läs den!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Har du PMS, eller? En peppande bok till a...