Jag har inte råd : Sorrow nr 5 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2017-09-29
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
215 x 156 x 25 mm
Vikt
562 g
SAB
Lz Stenberg, Marcus
ISBN
9789188529381

Jag har inte råd : Sorrow nr 5

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-09-29

Slutsåld

KÖPSTOPP!

Klockan 18:50 på nyårsafton 2015 bestämmer sig Marcus Stenberg: 2016 blir ett köpfritt år. Allt ska sägas upp: Netflix, Storytel, Spotify, HBO Förbjudet är att köpa smink, kläder, hårfärg, accessoarer, inredningsprylar, elektronik, möbler, skivor ja egentligen ALLT som kostar pengar.

Marcus Stenberg hade en deltidsanställning i en bokhandel och var i snabb takt på väg till kronofogden eftersom han inte kunde sluta leva över sina tillgångar. Som mest kunde han kortnumret till fyra olika kreditkort utantill och flyttade runt skulder mellan sms-lån och kreditkort samtidigt som han fortsatte köpa saker.

Jag tänkte söka till Lyxfällan och bara ta ett enda sista sms-lån till kläder för att se bra ut i tv. Någonstans där insåg jag att jag måste sluta shoppa, börja sälja av de onödiga saker jag köpt genom åren och försöka inse att jag faktiskt inte har råd. Jag började skriva om mitt köpfria år och det allra skämmigaste jag kunde tänka mig: min privatekonomi. För att kunna sluta konsumera behövde jag förstå varför vi tjänar mer för varje år men samtidigt skuldsätter oss mer. Och varför jag gillar att shoppa så mycket.

I Jag har inte råd följer vi Marcus hårda kamp, dag för dag under ett års tid, skildrat i bloggen Sorrownumberfive.se. Det är en välskriven och intressant bok som tvingar oss läsare att reflektera över ett samhälle där ett av unga människors glädjeämnen är att shoppa sig till ruinens brant Vad händer på lite sikt med alla dessa unga skuldsatta?

Marcus Stenberg är utbildad fotograf vid Valands konsthögskola och tog sin masterexamen med ett arbete om bokomslag. Han har jobbat med det mesta inom bokbranschen allt ifrån PR till formgivning till bokhandel. Han bloggar för bokhora.se och har bokpodden Ett eget rum som fokuserar på kvinnliga författarskap. Han bor i Koutojärvi i Tornedalen. Jag har inte råd är hans debutbok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag har inte råd : Sorrow nr 5. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Konsumtionssamhället
  Eva Sundberg, 13 november 2017

  Bildande, hjärtskärande, tänkvärd och spännande bok - kommer han att lyckas?
  Det otroligt vackra och lyxiga omslaget säger mycket.

  Julklappstips ! En bok för alla tonåringar och föräldrar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marcus Stenberg

 • What a mäss

  Marcus Stenberg

  I över 10 års tid har jag fotograferat på bokmässan i Göteborg och samlar nu en stor del av de bästa fotografierna i en lyxig fotobok tillsammans med nyskrivna texter om mässan från förläggare och författare: Linda Skugge, Sandra Beijer, Hillevi N...