Att leva nära hjärtat (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2017-10-24
Upplaga
1
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Siwe, Fredrika (form) / Dure, Pernilla (form)
Dimensioner
215 x 138 x 18 mm
Vikt
343 g
SAB
Dokb
ISBN
9789188529480
Att leva nära hjärtat (inbunden)

Att leva nära hjärtat

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2017-10-24
229
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Var livet inte mer än så här?

Den här en bok till dem som alltför ofta suttit med stela axlar och bankande hjärta sena kvällar, kanske med ett material som ska lämnas in eller med förberedelser för en dragning. De som vaknat fram på småtimmarna och ältat vad de känner att de borde ha gjort och sagt, eller oroat sig för att ha missat. De som reflekterat över vilka de är och kanske inte alltid gillat det de sett. De som någon gång lovat sig själv att aldrig mer kompro-missa bort sig själv eller pressa sig så hårt.

Den som vågar ta bokens titel på allvar och försöka leva nära hjärtat utmanar den vedertagna tesen om att vi måste ha ett utstakat mål och anstränga oss för att nå dit vi vill. Men och här invänder du kanske går det att leva utan tuffa mål och dagliga krav i dagens jäktade samhälle? Ja, enligt författaren går det, om man ger sig själv tiden att flytta ner lite av det som processas i hjärnan till hjärtat.

Boken Att leva nära hjärtat ger inga svar, har inga checklistor eller pigga tips om hur man bör göra för att bli mer tillfreds eller lyckligare. Däremot finns det många frågor. Frågor som bara den som medvetet och nyfiket öppnar sitt hjärta kan svara på. Detta eftersom man genom att göra sig medveten om sig själv startar en organisk process där vår vilja och strävan kan ersättas med en längtan som tar sina kliv i sin egen takt.

Anna Blomquist är sjuksköterska och civilekonom och arbetar i eget företag med tillväxtrelaterade frågor med individer, företag och organisationer som kunder. Anna har under de senaste tio åren fördjupat sig i de processer som formar en människa och olika tekniker för att uppmärksamma och arbeta med de utman-ingar människor idag ställs inför. Att leva nära hjärtat är hennes debutbok.

En bok som:
Utmanar tesen om att vi behöver anstränga oss hårt för att nå dit vi vill
Utmanar tesen om att vi behöver vara modiga för att utvecklas
Ställer frågor som gör att läsaren kan komma i kontakt med sin längtan
Ger inspiration till ett liv som präglas av mjukhet, enkelhet och avslappning
Ger inspiration till ett liv i balans med sig själv
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att leva nära hjärtat
  2. +
  3. Var dag nog : en inbjudan till oss som längtar efter att hinna leva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Var dag nog : en inbjudan till oss som längtar ... av Shauna Niequist (häftad).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att leva nära hjärtat