Isbjörnens rike (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2017-10-03
Upplaga
1
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
238 x 202 x 12 mm
Vikt
441 g
SAB
Ugfb,Nsab(yb),Nsab.07
ISBN
9789188529602
Isbjörnens rike (inbunden)

Isbjörnens rike

Inbunden Svenska, 2017-10-03
182
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Isbjörnen är mytomspunnen, livsfarlig och symbolen för hotande klimatförändring. I fotoboken Isbjörnen rike skildrar Anders Andersson sina möten med Svalbards isbjörnar. Han är en välkänd journalist och författare som i tidningar, radio och TV gett svenska folket råd om privatekonomi och småföretagande.

Efter mer än 20 år som chefredaktör för Privata Affärer och Driva Eget har han nu på allvar tagit upp sitt stora intresse för naturfoto. I hans nya bok finns unika bilder på isbjörnar i de mest skiftande arktiska miljöer hoppande på isflak, tillsammans med valrossar och i magiskt morgonljus på höga isberg. Under en dramatisk resa i nio dygn på expeditionsfartyget Origo såg han också hur kristallblå glaciärer kunde förvandlas till dödsfällor för både fiskar och människor. Mitt i detta islandskap träffade han på ett ryskt samhälle som var som en kvarleva från Sovjettiden.

Han har i boken intervjuat isbjörnsforskare som kan berätta på vilket sätt isbjörnen är hotad. Boken är både en fotobok och en faktabok om ett rike som styrs av en ensam mäktig fyrbent vandrare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Isbjörnens rike
  2. +
  3. Hornborgasjön : lockelsens landskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hornborgasjön : lockelsens landskap av Torbjörn Skogedal (inbunden).

Köp båda 2 för 436 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Isbjörnens rike