Släpp retoriken : fokusera på publiken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2017-09-26
Upplaga
1
Förlag
Lava Förlag
Illustratör/Fotograf
Frida Panoussis
Dimensioner
213 x 140 x 15 mm
Vikt
361 g
SAB
F.063
ISBN
9789188529664
Släpp retoriken : fokusera på publiken (häftad)

Släpp retoriken : fokusera på publiken

(11 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-09-26
213
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Som helhet är detta en av de bästa böcker jag läst inom området. Den kan peppa och hjälpa dig till att bli en bättre presentatör. Jag rekommenderar den mycket varmt till såväl oerfarna som erfarna presentatörer. Bengt Klefsjö, Professor, Luleå tekniska universitet

En banbrytande bok för att lyckas nå fram med sitt budskap och sin presentation

Det sägs att de flesta människor hellre skulle dö än att tala inför en grupp. Det stämmer troligtvis inte om de två alternativen verkligen ställs mot varandra, men ett faktiskt och verkligt problem är att väldigt många känner sig orimligt nervösa och har till och med stark oro och ångest inför offentliga framträdanden, stora som små.

Vi har fått lära oss att lösningen är mer retorik. En sanning som väldigt få ifrågasätter. Att om man bara tränar sig till rätt kroppsspråk, en logisk presentation och att argumenten kommer i rätt ordning så löser vi problemet. Retorik handlar om att vi ska vara perfekta som presentatörer. Men vi människor tror inte på perfekta presentationer. Vi tror på äkta personer.

Släpp retoriken - fokusera på publiken uppmanar oss att sluta fokusera på retoriken eftersom den förlamar och hämmar oss med mallar och regler som nästan enbart fokuserar på dig som talare istället för på dem du vill nå. Du får råd och tips på hur du verkligen kan nå fram. Om du ska lyckas nå fram till din publik, måste du flytta fokus från dig själv. När du gör det minskar du också trycket på dina axlar och du kommer att känna mindre nervositet och oro.

Anna Bellman har modererat och talartränat vd:ar, försäljningschefer, kommunikationschefer och projektledare. Hon möter regelbundet många som är omotiverat rädda och ibland vittnar om nära döden- upplevelser när de ska hålla en presentation. Med den här boken vill hon utmana och ge dig hjälp så att du kan förbereda dig på ett nytt sätt, ett sätt som kommer att hjälpa dig briljera när du ska presentera. Och att njuta av det! Släpp retoriken - fokusera på publiken. Det kommer hjälpa dig att nå fram.

Sagt om boken:

Många enkla, praktiska och kloka råd och intressanta reflektioner. Jag har varit chef sedan många år och tycker jag är rätt bra på att framträda - ändå fick jag många användbara konkreta saker med mej som jag använt direkt. Nu ännu roligare att framträda. Fokus på publiken!
Charlotta Larsdotter, Primärvårdsdirektör Vårdcentralerna Bra Liv , Region Jönköping

"Äntligen en lättläst men ändå komplett bok om hur man ska fånga en publik oavsett hur stor eller liten den är! Det är just det boken lär ut - hur du ska FÅNGA en publik, inte hur du ska tala inför en publik. Jag är själv en mycket van talare och läste boken för att se vilka "nybörjartips" Anna delar med sig av. Ack vad jag bedrog mig. Det är en fantastisk bok för alla som inte är vana talare men även vi som har pratat inför publik i flera år får en hel del råd som leder oss ännu närmare vår publik."
Ellinor Persson, moderator och talare

Det är inte ofta böcker fångar mig så! Jag hade höga förväntningar, men 'Släpp retoriken - fokusera på publiken' överträffade dem. Boken är inriktad på presentationstillfällen men den går med fördel att tillämpa på andra kommunikationsområden också. Det är en bok som jag önskar att många läser då jag är övertygad om att den kommer att vara till stor nytta och glädja många." Christel Bäckström, utvecklingsstrateg En jättebra och lättläst bok! Stukturerad med röd tråd, tydlig och användbar, samtidigt som den känns personlig. Som om författaren står bredvid och hejar på medan man läser. Boken belyser det viktigaste av allt: Att vara äkta människa. Så många gånger det kan komma i skymundan för andra tips och knep. En bok man blir peppad av, det handlar om att leta efter styrkor, att inte hindra äkta känslor och mycket mer. Läs den!
Lena Skogholm, föreläsare och författare
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Släpp retoriken : fokusera på publiken
 2. +
 3. Rösten : så talar den till oss

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rösten : så talar den till oss av Ewamaria Roos, Ewa Thorslund (inbunden).

Köp båda 2 för 442 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Släpp retoriken : fokusera på publiken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Träffande, lättläst med många bra tips!
  Jenny, 13 december 2017

  En lättläst, rolig och träffande faktabok med hög igenkänningsfaktor. Många bra tips när det gäller att tala inför publik, både i stor skala men även i mindre sammanhang.
  Författaren blandar ren fakta och statistik med historier ur verkliga livet som gör boken väldigt intressant och att jag tror de flesta kan ta till sig vad som beskrivs. En bra presentbok, för egen del blir det julklapp till föräldrarna men även syskonbarn som just tagit studenten och förhoppningsvis kommer ha stor nytta... Läs hela recensionen

 2. Inspirerande och lättfattligt skriven

  Får lust att föreläsa så fort jag ser den här boken. Mycket inspirerande och otroligt användbara tips. Både det hon skriver om att glömma sig själv(och ha publiken i fokus) och att faktiskt bygga på det som är jag, och inte härma någon "föreläsarmall"(något som jag läst så mycket om att man ska göra men som jag håller med Anna, blir väldigt tråkigt).
  Rekommenderas varmt.

 3. En komplett bok för alla talare!
  Ellinor Persson, 6 november 2017

  Äntligen en lättläst men ändå komplett bok om hur man ska fånga en publik oavsett hur stor eller liten den är! Det är just det boken lär ut - hur du ska FÅNGA en publik, inte hur du ska tala inför en publik. Det är nämligen en stor skillnad i det vilket Anna Bellman fokuserar på i boken. Jag är själv en mycket van talare och läste boken för att se vilka "nybörjartips" Anna delar med sig av. Ack vad jag bedrog mig. Visst är det så att Släpp retoriken : fokusera på publiken är en fantastisk bok... Läs hela recensionen

 4. Befriande att släppa fokus på retoriken
  Chris, 24 oktober 2017

  Jag vill varmt rekommendera boken eftersom den både inspirerar och ger verktyg för att bli en bättre presentatör. Det är befriande och viktigt att bokens fokus ligger på målgruppen och inte på retoriken (där det redan finns så många böcker). Vi är många som leder, presenterar och deltar på möten i olika former och sammanhang, boken ger mig anledning att reflektera över jag kan förbättra/förändra. Författaren ger intressanta perspektiv för både den med erfarenhet men också för den som inte ha... Läs hela recensionen

 5. En bok att hålla varmt om hjärtat
  Nadja, 24 oktober 2017

  Härligt med en så inspirerande bok där författarens personliga stil och expertis följer som en varm och vägledande röd tråd. Jag har tagit till mig många av bokens både goda och praktiska råd som redan har förbättrat hur jag kommunicerar i jobbet och privat. Min favorit är avsnittet om "Vad är din 1 procent?". En både enkel och hjälpsam fråga som gör att både jag själv och de jag jobbar med plötsligt slipar och förtydligar våra budskap bättre. För oss som både lyssnar till och håller i många ... Läs hela recensionen

 6. Praktiska tips o övergripande tänk
  Sune, 12 oktober 2017

  Äntligen en bok i presentationsteknik som både innehåller praktiska tips men även övergripande inspirerande tänk. Något att hålla i handen och reflektera över inför nästa stora presentation. Rekommenderas varmt!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Anna Bellman