Kampen om Mosul (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
En svensk krigsman i kampen mot terrorn (del 2)
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2018-01-23
Upplaga
1
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Siwe, Fredrika (form)
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
476 g
SAB
Sa
ISBN
9789188529817
Kampen om Mosul (inbunden)

Kampen om Mosul

(8 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-01-23
209
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En unik inblick i återtagandet av Mosul från terrorsekten IS en osminkad och detaljrik berättelse om hur ett specialförband opererar i strid, våldsam död, kamratskap i främsta linjen och krigets oskyldiga offer.

Svenske elitsoldaten Axel Stål är tillbaka i stridens hetta. Som nybefordrad överstelötjnant i kurdiska säkerhetstjänsten blir hans uppgift att hjälpa till med återtagandet av Mosul från terrorsekten Islamiska Staten. Men trots hans långa karriär som operatör runt om i världens värsta oroshärdar visar sig uppdraget bli långt blodigare och svårare än vad Axel någonsin tidigare varit med om.

KAMPEN OM MOSUL är den fristående uppföljaren till succéboken KONTAKT! och ger läsaren unik inblick i hur ett specialförband opererar i kampen mot terrorismen från planering, övning och materiel till mötet med en av världens brutalaste terrororganisationer på fältet och inte minst om krigets oskyldiga offer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kampen om Mosul
 2. +
 3. Kontakt! En svensk krigsman i kampen mot terrorn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kontakt! En svensk krigsman i kampen mot terrorn av Axel Stål (pocket).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Kampen om Mosul. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Årets bästa bok!
  Klas, 23 februari 2018

  En bra bok är en bok man sträckläser, som man inte kan lägga ifrån sig. Kampen om Mosul är helt klart en sådan.

  De flesta svenskar vet ganska lite om IS och Kurdistan. Ännu färre svenskar har kunskap om de svenska specialförbanden, eller knappt vet att vi har sådana. Axel däremot har både varit aktiv inom SSG och har kämpat mot IS tillsammans med kurderna. Utan att avslöja stridstaktiska hemligheter får han den oinvigde att bilda sig en uppfattning om hur specialförband opererar när... Läs hela recensionen

 2. Rekommenderas starkt
  Reader, 9 februari 2018

  En fantastisk bra bok om kurdernas kamp mot terrorism från en svensk krigsman. Bästa boken jag har läst på länge.

 3. Hemlig agent Överstelöjtnant Axel anmäler sig
  Läsare, 1 februari 2018

  Mycket bra och ytterst välskrivet om en av mellanösterns vansinniga men tyvärr aldrig sinande konflikter. Lite på skämt sådär undrar jag om man inte borde få halva summan tillbaka av priset på böcker som denna som det bara inte går att lägga ifrån sig innan sista sidan är nådd vilket går alldeles mycket fortare än böcker generellt, men på riktigt är det ju förstås en Eloge. Men så vill jag bara tillägga att jag ser fram emot boken där censuren och sekretessen är avskalad. Vilken stridande svensk kommer skriva den?

 4. Träff mitt i!
  Peter , 29 januari 2018

  Bästa boken jag har läst på länge. En riktigt spännande skildring av något så unikt som en Svensk som strider med Kurderna och koalitionen mot IS. Borde vara obligatorisk läsning för en del av våra politiker som hanterar återvändande terrorister.

 5. Bästa krigsskildringen på mycket länge
  Per, 29 januari 2018

  En otroligt spännande skildring av det moderna kriget mot terrorismen på plats i Irak. Riktigt intressant att läsa om hur operationerna faktiskt genomförs, även om jag gissar att en del är ändrat på grund av sekretess som författaren påpekar. Rekommenderas varmt, jag sträckläste den och hoppas det kommer fler böcker.
  Per

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Kampen om Mosul