Kontakt! En svensk krigsman i kampen mot terrorn (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
En svensk krigsman i kampen mot terrorn (del 1)
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2018-01-12
Upplaga
1
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Öhrvall, Johan (form)
Dimensioner
182 x 115 x 25 mm
Vikt
188 g
SAB
Sa
ISBN
9789188529831
Kontakt! En svensk krigsman i kampen mot terrorn (pocket)

Kontakt! En svensk krigsman i kampen mot terrorn

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2018-01-12
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Axel lämnar sin karriär som officer i de svenska specialstyrkorna för att arbeta som personskyddsoperatör i krigets Irak. Han kastas genast in i intensiva stridssituationer som sätter alla hans förmågor på prov. Trots tragiska förluster av vänner och kollegor, och de privata utmaningar som livet som legosoldat innebär, fortsätter Axel på sin inslagna väg. Den leder så småningom till Kurdistan där han bland annat hjälper till i kampen mot terrorist sekten IS eller som Axel föredrar att benämna dem Daesh.

Det här är en bok för dem som är intresserade av det livsfarliga äventyrets lockelse, av att göra det rätta i avgörande situationer, av kamratskap och lojalitet men även för dem som vill veta mer om militär taktik i strid, vilket skildras detaljerat med adrenalinfylld inlevelseförmåga.

Författaren, som skriver under pseudonym, har idag lämnat en lång karriär inom den svenska Försvarsmakten bakom sig. Inom försvaret arbetade han bland annat inom enheten Särskilda Skyddsgruppen (SSG). Idag verkar han som samverkansofficer mellan utländska specialförband och kurdiska Peshmerga.

Jag tycker du ger en bra bild av de faktiska förutsättningarna och motsättningarna mellan de olika folkgrupperna och bakgrunden till att det är som det är.
Generallöjtnant Anders Lindström
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kontakt! En svensk krigsman i kampen mot terrorn
 2. +
 3. Kampen om Mosul

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kampen om Mosul av Axel Stål (inbunden).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kontakt! En svensk krigsman i kampen mot terrorn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bästa boken jag läst i år
  Per, 18 februari 2018

  Otroligt spännande skildring från verkligheten. Hatten av för Axel Stål och män som han. Hade vi haft fler sådana så vore nog förutsättningarna för fred bättre. Jag kunde inte lägga den ifrån mig och det kändes som att man var med på gatorna i Baghdad. Rekommenderas varmt!

 2. En verklighet
  Peter, 17 februari 2018

  Läsvärd och spännande. En verklighet som vi i det bekväma livet inte känner till så väl. Legosoldatens yrke med det som driver och baksidor skildras rättframt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Axel Stål

 • Kampen om Mosul

  Axel Stål

  En unik inblick i återtagandet av Mosul från terrorsekten IS en osminkad och detaljrik berättelse om hur ett specialförband opererar i strid, våldsam död, kamratskap i främsta linjen och krigets oskyldiga offer. Svenske elitsoldaten Axel Stål är t...

Bloggat om Kontakt! En svensk krigsman i kampen mot ...