Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2017-06-02
Förlag
Bokförlaget Mormor
Medarbetare
Olsson, Håkan (form)
Dimensioner
210 x 145 x 20 mm
Vikt
432 g
SAB
Hc
ISBN
9789188533067
Tidens slut (häftad)

Tidens slut

Häftad Svenska, 2017-06-02
189
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Laban tvingas eskortera sin elvaåriga kusin Micke på en tågresa ner till hans hem i Stockholm. Det blir en resa som för alltid kommer att förändra hans liv, hans syn på vad som är verklighet och vad som är fantasi, på vad som är nutid och vad som är framtid.
Han lär känna den rödhåriga Cissi, som bor på Lidingö i Villa Utsikten. Hennes pappa, Halvar Ling, är en kontroversiell fysiker som hånas för sina nya och galna teorier om ljusets beskaffenhet. Det finns nämligen ett ljus vars egenartade våglängd vi inte kan uppfatta ens med våra känsligaste instrument. Ingenting kan mätas eller observeras i det där ljuset annat än i det ögonblick det reflekteras i en betraktares ögon. Endast när det finns en betraktare med en alldeles unik gåva finns det till. Är Laban en betraktare med just den unika gåvan? Halvar tror det.
Men ljuset har börjat tröttna, förlorat fart och saktat in. För varje dag som går närmar människorna sig det ögonblick när de kommer att hinna ifatt och förmodligen får veta vad som speglas i det där ljuset och vad som finns där. Vad händer då?
Laban kommer snart till insikt om vad som väntar dem alla. Det leder honom till ett sökande efter sanningen om sig själv och var han kommer ifrån, varför farsan är en så trasig människa, vem som är hans riktiga farfar och vem Alex, som tycks veta allt om honom, egentligen är.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tidens slut
 2. +
 3. Svenska Högarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska Högarna av Carl Magnus Hammarstrand (häftad).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carl-Magnus Åsard

 • Tusen solars rike

  Carl-Magnus Åsard

  Uppföljaren till Tredje Testamentet som erhöll Spektakulärt pris 2010 för bästa svenska sf-roman under 2009! Larrys och Saras förbjudna barn har växt upp till en ung kvinna som trots sin stumhet tycks ha unika gåvor. Men Larry vet att de outtröttl...

 • Tredje Testamentet

  Carl-Magnus Åsard

  Vinnare av Spektakulärt pris 2009 för årets bästa svenska science fiction-roman. I en nära framtid har människan lyckats stoppa den biologiska klockan och behöver inte längre frukta döden. Hela idén om fortplantning har raderats ur människosläktet...

Bloggat om Tidens slut