Gladys del Pilar - Tro, hopp & kärlek (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2019-05-07
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Mormor
Medarbetare
Olsson, Håkan (red.) / Olsson, Håkan (form)
Dimensioner
205 x 141 x 15 mm
Vikt
359 g
SAB
Ijz del Pilar, Gladys
ISBN
9789188533432
Gladys del Pilar - Tro, hopp & kärlek (inbunden)

Gladys del Pilar - Tro, hopp & kärlek

Inbunden Svenska, 2019-05-07
234
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Gladys del Pilar föddes i Ecuador för 50 år sedan och kom till Sverige som sjuåring. Hon och hennes syster, Ann Consuelo, är hittebarn och uppfostrades strängt på ett nunnekloster innan de adopterades av Inga Werner i Örebro. Gladys har slagit sig fram i relationer och mot fördomar innan hon hittade sin plats i livet och förstod hur livet ska levas. Hennes gudstro har hon med sig från klostret i Ambato trots att livet där präglades av hugg och slag, hot och elände. Barnen på klostret fick bara exakt så mycket mat att de kunde överleva.

När systrarna Gladys och Consuelo kom till Örebro var de kraftigt undernärda och fulla av inälvsmaskar och parasiter. "Utan min Gudstro hade jag inte klarat vare sig min barn dom eller min karriär", säger hon. Redan i småbarnsåldern övade hon sig på att skriva auto grafer med snitsig stil fast besluten att bli artist. Många år senare tillhör Gladys eliten bland svenska artister med en stor skivutgivning och bland mycket annat medverkan i melodifestivalens uttagning ett flertal gånger. Med gruppen Afro-Dite vann hon uttagningen 2002 och fick tillsammans med gruppens övriga två medlemmar, Kayo Shekoni och Blossom Tainton, representera Sverige vid Eurovision Song Contest i Tallin där de kom på åttonde plats.

Som en av dirigenterna i teves satsning Det Stora Kör slaget blev hon känd som gospelartist och tävlingen Hela Kändis-Sverige Bakar vann hon utan att egentligen ha skaffat sig någon erfarenhet av att baka. Däremot är hon en amatörkock av rang och med en smakpalett ända tillbaka till sitt födelse land Ecuador.

Mellan rollerna som Oda Mae Brown i Ghost och som Delores i En värsting till syster, på Chinateatern, ger hon ut sina tankar och sin historia i bokform. Gladys berättar för journalisten, författaren och vännen Göran Lager. Boken innehåller också ett stort antal bilder, dåtida som dagsfärska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gladys del Pilar - Tro, hopp & kärlek
  2. +
  3. I händelse av min död : En manual

De som köpt den här boken har ofta också köpt I händelse av min död : En manual av Lena Philipsson (inbunden).

Köp båda 2 för 463 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna