För vem, för vad? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2019-01-02
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Mormor
Medarbetare
Olsson, Håkan (red.) / Olsson, Håkan (form)
Dimensioner
220 x 160 x 30 mm
Vikt
633 g
SAB
Hc
ISBN
9789188533449
För vem, för vad? (häftad)

För vem, för vad?

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-01-02
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Motståndsmannen och officeren Kornel befrias ur koncentrationslägret Mauthausen efter 2:a världskrigets slut och vandrar hem mot Budapest. Han är traumatiserad och vill lämna våldet bakom sig, men blir uppsökt av de som är kvar av hans partisaner och övertygas om att delta igen. Denna gång mot den sovjetiska ockupationen.

Ungern omvandlas sakta till en stalinistisk stat och snaran dras åt kring Kornel. Han torteras och döms till döden i en skenrättegång men släpps efter tre år. Kornel lyckas genom ett klokt dubbelspel överleva och blir samtidigt grymt sviken av de som står honom nära. Trots allt finner han ändå kärleken när han trodde det var omöjligt.

Motståndet fortsätter och snart är Kornel med om att tända den ungerska revolutionen. Han tas till fånga igen och döms ännu en gång till döden. Han rymmer, flyr mot Österrike, blir skjuten men lyckas ta sig över gränsen på annandag jul 1956. Återigen har han förlorat allt, och som så många gånger tidigare reser han sig. Han hittar en plågoande från koncentrationslägret och hämnas.

Detta är en berättelse om civilkurage, om att stå för det man tror på och om att resa sig gång på gång hur omöjligt det än verkar. Det är en berättelse om balansen mellan det goda och det onda och varför det, som människan vill kalla för ondska, ibland segrar.

Berättelsen är sann. Författaren är Kornels son.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. För vem, för vad?
  2. +
  3. Bränn alla mina brev

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bränn alla mina brev av Alex Schulman (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av För vem, för vad?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Gripande bok!
    Lollos bokhörna, 8 mars 2019

    "För vem, för vad?" är en väldigt stark och fängslande bok. Att den dessutom är sann gör den ännu bättre. Jag är glad att jag fick chansen att läsa denna bok som handlar om författarens far Kornel. För vem, för vad? är en bok om att stå upp för det man tror på, om civilkurage, om att förlora allt och ändå resa sig upp och fortsätta. En stark läsupplevelse som jag kommer att minnas länge! Missa inte denna bok!!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om För vem, för vad?