Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2018-12-19
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Mormor
Medarbetare
Olsson, Håkan (red.) / Olsson, Håkan (form)
Dimensioner
200 x 135 x 25 mm
Vikt
433 g
SAB
Hc
ISBN
9789188533463
Embla : Om du ändå levde nu (häftad)

Embla : Om du ändå levde nu

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-12-19
244
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
 

Precis när Axel har bestämt sig för att bokstavligen begrava sin livsdröm, råkar han hitta ett käkben som han finner alldeles oemotståndligt. Han har lovat sin fästmö Lina att sluta med arkeologin, som han ständigt misslyckas med för att han svävar uti spindelvävar av associationer. Axel vet att han borde rapportera fyndet till Länsstyrelsen, men i stället börjar han gräva ut graven på egen hand. I hemlighet.

Parallellt med Axels historia får vi följa Embla, kvinnan i graven, som levde under bronsåldern och som Axel blir mer och mer besatt av. Embla drabbas av förnimmelser om en man vid namn Ask som hon är menad att älska,men hon har ingen aning om var han finns. I stället blir hon oplanerat gravid och gifter sig med en äldre jägare som för henne till vad som nu är norra Sverige.

Lina anklagar Axel för att vara förtjust i sin yngre styvsyster, Jasna, som är sjutton år. Jasna bär i sin tur på en hemlighet. Inget är dock som omvärlden tror. Axel har blivit djupt förälskad i Embla, trots att han inser att han är lika död för henne, som hon för honom.

Embla börjar förstå hur allt hänger ihop. Hon ger sig ut på sitt livs svåraste resa för att mot alla odds finna Ask.

"Embla Om du ändå levde nu" är en fullständigt omöjlig kärlekshistoria. Det är en berättelse om att gräva en grav och hitta en annan, en besatthet och en kärlekshistoria som sträcker sig tretusen år bakåt i tiden,följderna av att äta space cake och hur man överlever ett möte med en slagbjörn.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Embla : Om du ändå levde nu
  2. +
  3. Emblas universum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Emblas universum av Majken Pollack (inbunden).

Köp båda 2 för 380 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Embla : Om du ändå levde nu. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En önskan gick i uppfyllelse
    Camilla Brandt, 14 januari 2019

    Sedan 1998 då jag läste Musselstranden av Marie Hermansson har jag sökt efter något liknande utan att hitta det ens i samma författares böcker. Efter nyår läste jag så Embla om du ändå levde nu och överrumplande fick jag tillbaka känslan av att lära känna karaktärerna som om de vore mina verkliga vänner. Mystiken och det övernaturliga som kryddar boken till ett djup man sällan får uppleva i litteratur idag. Skildringarna av det norrländska, folktron gjorde mig nyfiken att besöka våra norra la... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jorun Modén