Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-08-11
Förlag
Bokförlaget Mormor
ISBN
9789188533968
Diskvalificering av det positiva (e-bok)

Diskvalificering av det positiva (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-08-11

Styckköp

139

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I efterkrigstidens Warszawa hämtas ett tvåårigt flicke-barn till ett barnhem. Efter några år tvingas hon hem till sin trasiga familj igen och hennes liv förvandlas till en mardröm.
Hon växer upp och med trauman i bagaget lämnar hon Polen och fortsätter sitt liv i Sverige. I det nya landet fortsätter det förflutna att spöka. Påverkar hen-ne. Påverkar omgivningen.
Årtionden senare, i Stockholm, blir Alexandra mot-villigt diagnostiserad som bipolär. För att hitta gelikar söker hon sig till en skrivkurs som anordnas av en patientförening. I kursen möts deltagare med författar-ambitioner och psykiatriska diagnoser som lyckas för-vandla varje skrivtillfälle till en terapisession i vilken den ena deltagaren visar sig mer galen än den andra.
Mellan raderna i denna nakna feel bad-roman vilar svart humor och krasshet. Livet handlar till stor del om att överleva och den enes död kan mycket väl vara den andres bröd. Samtidigt kan den där vardagen väl få vem som helst att bryta ihop oavsett psykiatrisk diag-nos. Eller?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »