Fången från Skottland (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Lord John Grey (del 3)
Antal sidor
460
Utgivningsdatum
2017-10-04
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Lisbet Holst
Originaltitel
The Scottish prisoner
Medarbetare
Alfred, Göran (form)
Dimensioner
225 x 145 x 27 mm
Vikt
641 g
SAB
Hce
ISBN
9789188545022
Fången från Skottland (inbunden)

Fången från Skottland

(21 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-10-04
114
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En förbjuden passion

Helwater, England 1760. Det skotska upproret har slagits ner och rebellen Jamie Fraser lever ett stillsamt liv som frigiven krigsfånge. Om nätterna hemsöker minnen av den förlorade hustrun Claire och deras gemensamma barn hans drömmar.

I London tar adelsmannen och officeren lord John Grey emot ett paket. Det innehåller dokument som pekar mot en stor konspiration och överhängande fara. Men vissa av texterna är skrivna på det sällsynta tungomålet ersiska, som lord John inte kan tyda. Och han känner endast en som kan det: Jamie Fraser.

Snart befinner sig lord John och Jamie Fraser på en resa mot Irland, ett land vars slott och mossar ruvar på hemska hemligheter. Ofrivilligt förenade jobbar de mot samma mål, och påminns om de känslor som en gång band dem samman.

Fången från Skottland är den efterlängtade tredje fristående romanen om Outlanderkaraktären lord John Grey. Outlanderserien av Diana Gabaldon har lästs av över en halv miljon svenskar och ligger till grund för tv-serien Outlander.

"Ett hisnande drama." Sheffield Star
"En livlig berättelse om lust, kärlek och lojalitet." Star Tribune
"Gabaldon-fans kommer att älska denna bok." Publishers Weekly
"En förtrollande historia, mästerligt berättad, med spännande, snabba vändningar och robusta karaktärer." The Globe and Mail
"Väldigt underhållande." Kirkus Reviews
"Gabaldon kombinerar på ett briljant sätt starka karaktärer, fantastiska historiska händelser, episka äventyr och svek för att skapa en oförglömlig läsning." RT Book Reviews
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Fången från Skottland. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ja
  Lena, 23 september 2020

  Den bästa av de fristående böckerna.
  Trevligt med en bok om bara Jamie och Lord John. Egentligen bör man läsa denna när man är ungefär i mitten av Sjöfararna.

 2. Helt ok
  Susanne, 1 april 2019

  Jag har läst många böcker av Diana Gabaldon som jag gillar. Men detta var inte en av dem. Tyckte att den bitvis var långsam och det var väldigt många personnamn inblandade som var svåra att hålla isär.

 3. Intressant och underhållande
  Alina, 31 mars 2018

  För den som läser Outlanderserien ett måste, anser jag. Den rätar ut frågetecken och ger en förklaring till Jamies vänskap med lord John. Läsaren får också en förståelse för hur Jamie har haft det under åren utan Clarie, och hur svårt det har varit för honom att bygga upp ett liv utan henne./ Alina

 4. Underhållande roman mot historisk bakgrund
  Paula Rocha, 16 februari 2018

  Gillar hela Outlander-serien som fantasifull och fascinerande läsning och samtidigt får man historia intressant beskrivet.
  Denna bok gillade jag såklart innehållsmässigt men det var irriterande att allteftersom jag läste började bladen lossna, således uselt inbunden.

 5. inte läst
  Elisabeth Olofsson, 5 januari 2018

  Har inte läst den än. Ska spara till jag reser och riktig gotta mig i den.Jag kan höra av mig när jag läst den. Men hennes böcker är bra.
  MVH Elisabeth Olofsson

 6. Outlanders
  Berit Maria Åberg, 29 november 2017

  har bok 1 under ett annat namn och bara måste fortsätta läsa resten om en intressant tid i Englands historia som även inkluderar Frankrike och De nya staterna.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Diana Gabaldon