Bananen! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2017-09-29
Förlag
Triumf Förlag
Originaltitel
Banana!
Illustratör/Fotograf
Ed Vere
Dimensioner
281 x 256 x 8 mm
Vikt
424 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188549174
Bananen! (inbunden)

Bananen!

av Ed Vere
(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-09-29
109
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Att få vad man vill ha kan ibland vara lite klurigt. Speciellt om du inte riktigt gör det på rätt sätt. Följ med på den lilla apans resa genom olika känslostormar och tricks för att få sin väns banan. Till slut så kommer han på det magiska ordet snälla! En bok full av humor, färg och kompromisser hos små barn. Med en hög igenkänningsfaktor av barns sätt att vara.

Recension lektör Staffan Engstrand, BTJ
Småbarnsbilderbok. Konsten att arbeta med små medel, det behärskar den prisbelönte engelske barnboksförfattaren Ed Vere till fullo. I denna berättelse, Bananen!, förekommer bara två ord. Det ena (banan) upprepas sex gånger på de tolv bilduppslagen. Det andra ordet (snälla) upprepas två gånger. Detta är som en pekbok i jätteformat. Två apor, den ena i röd tvärrandig tröja, den andra i blå, är huvudpersoner. Från början jonglerar den blåklädde med en gul banan. På avstånd ser man den rödklädde komma springande. Glatt utropar den rödklädde banan!. Eftersom den blåklädde inte vill dela med sig, upprepas ordet med ett frågetecken på följande uppslag. På fjärde bilduppslaget upprepas det med hot. På femte uppslag fullständigt exploderar den rödklädde
apan i ilska. På uppslag sex ser vi en förtvivlad apa. Åttonde uppslag kommer ordet snälla följt av ett frågetecken. På nionde uppslag delar den blåklädde med sig, varför glädjen åter infinner sig. Ett kort ögonblick ser det ut som om den blåklädde ska gå miste om frukten, varför också han på följande uppslag tvingas till ett snälla,
innan de båda på sista uppslaget kommer överens i ett gemensamt BANAN!!. Fint och uttrycksfullt om olika känslor. Genialt enkla bilder med svarta skarpa konturlinjer mot enhetlig färgbotten som växlar från siduppslag till siduppslag. Betyg 5 av 5 möjliga!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bananen!
 2. +
 3. Pusselbok bondgård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pusselbok bondgård av Vera Bruggemann (kartonnage).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bananen!. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Charmig
  Villivonkansbooks, 27 oktober 2017

  Ibland är det inte så lätt att få det man vill ha.
  Bananen är en mycket charmig bok om att försöka få det man vill ha. I detta fall en banan. Med olika kroppsuttryck försöker hen komma över bananen. Det är så härliga talande bilder i boken. Med sin enkelhet berättar de så mycket. Den är väldigt färgglad och läsinbjudande i ett fint format. Boken riktas till de minsta mellan 0-3 år.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ed Vere