Går det att kittla en tigers mage? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Lär dig allt
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2018-08-22
Upplaga
1
Förlag
Triumf Förlag
Översättare
Annika Meijer
Originaltitel
Can You Tickle a Tiger's Tummy?
Illustratör/Fotograf
Sandra Navarro Lalalimola
Dimensioner
250 x 175 x 12 mm
Vikt
334 g
SAB
uUg
ISBN
9789188549495

Går det att kittla en tigers mage?

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-08-22
105
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lär dig allt! Leker djur kurragömma? Sover orangutanger i sängar?

Äntligen får du svar på varför pingviner vaggar när de går, när ormar bajsar, varför krokodiler inte borstar tänderna och vilken ände som är svansen på en mask. Hitta svaren som har fascinerat både barn och vuxna i generationer, i denna roliga och ovanliga faktabok för barn. Ingenting är för knasigt att ta reda på, eller hur?

Recension BTJ. Lektör: Inger Lindeberg. Betyg 4 av 5!

I faktabokserien "Lär dig allt" finns hittills två böcker utgivna, båda av samma Sue Nicholson. I denna bok om djur är varje uppslag ett eget avsnitt som inleds med en fråga, t ex Borstar hajar tänderna? , Kan myror sjunga? och Bygger djur hus? . De sammanlagt 23 frågorna på lika många uppslag är kluriga och visar på nyfikenhet och får kloka, informativa och intressanta svar med humoristiska inslag. Roliga och fantasifulla tecknade illustrationer i färg fyller uppslagen och återger både frågor och svar på ett trevligt och intresseväckande sätt. Texten är uppdelad i mindre stycken, ibland bara korta meningar, alla strödda över uppslagen vid den bild som återger textinnehållet. Illustrationerna är lättolkade och texten med både fakta och kuriosa presenteras på ett vardagligt och lättförståeligt språk. Text och bild samverkar utmärkt och tillsammans med bokens tilltalande färgglada layout blir det en härlig och spännande läsupplevelse för vetgiriga barn. Den passar lika bra för såväl ensamläsning som att läsa, fascineras av och samtala om tillsammans med andra barn. Det kan även vara spännande för nyfikna vuxna att fundera på om grodor kan flyga eller varför elefanten har så stora öron. Går det att kittla en tigers mage? avslutas med några förslag på saker att skapa och göra utifrån djurtemat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Går det att kittla en tigers mage?
 2. +
 3. Läs : boken för dig som vill börja läsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läs : boken för dig som vill börja läsa av Katarina Kuick (inbunden).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Går det att kittla en tigers mage?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rolig
  Kaffeläsaren, 1 oktober 2018

  Boken är en faktabok för barn 6-9 år. Det är blandat med frågor och svar, små skämt och olika små faktarutor. Det är speciellt med faktaböcker som är uppdelade i frågor och svar, ofta blir det inte särskilt bra. Men jag tycker att denna lyckas förvånansvärt bra. Det är frågor som tex Har fiskar fingrar, bajsar ormar, hur får spindeln kvällsmat osv.. Sonen tyckte den var lite rolig att kika i och gillade de olika frågorna. Illustrationerna är fantastiskt söta och charmiga i den och vi blir glada av att titta/läsa i boken.

 2. Bra introduktion till faktaböcker för lågstadiebar

  Dessa två nysläppta faktaböcker är lämpliga för lågstadiebarn att läsa själva.
  Varje uppslag innehåller en knasig fråga som sedan besvaras med hjälp av starka illustrationer och kortare faktatexter.
  Ett roligt inslag är att på de flesta uppslag finns skämt, gåtor och små uppgifter tillhörandet ämnet som förhöjer läsupplevelsen och gör boken roligare att läsa. Passar att läsa för vetgiriga barn som vill börja läsa faktaböcker själv.

  Jag kan erkänna att jag var rätt skeptisk ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sue Nicholson