Mina första ord - vinter (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Serie
Peka och lär
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
12
Utgivningsdatum
2018-10-05
Upplaga
1
Förlag
Triumf Förlag
Illustratör/Fotograf
Tinna Ahlander
Dimensioner
215 x 186 x 7 mm
Vikt
193 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188549518
Mina första ord - vinter (kartonnage)

Mina första ord - vinter

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2018-10-05
95
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Man kan aldrig lära sig för många nya ord!

Bästa läsningen för alla små barn som vill lära sig nya vintriga ord som kälke, skidor, skridskor och vante. Genom att titta och peka på Tinna Ahlanders fina illustrationer skapas nyfikenhet och ny kunskap.

Titta, peka & lär!

 

Recension BTJ Lektör: Sarah Magnusson

Pekbok. Snöflinga, hockeyklubba, hjälm, sittunderlag, fjällräv, skidor, pulka, mössa och vante. Mina första ord är den andra pekboken i samma serie av illustratören Tinna Ahlander som syftar till att lära de små nya ord. Medan den förra boken gestaltade sådant som associeras med sommaren, så gestaltar denna subjekt och objekt som förknippas med vintern. Såsom djur som trivs i låga temperaturer, kläder för kalla väder och aktiviteter som kräver is och snö allt gestaltat med grafiska bilder. Uppslagen domineras av kyligare färger och innehåller fallande snö som skapar en inramning av vinter. Men på varje sida finns också inslag av röda toner som vintertemat till trots ger boken en varm framtoning. På uppslaget med djur som isbjörn och fjällripa finns till exempel också en domherre. Bland kläderna finns en dunjacka med rött foder och en halsduk med ett rött mönster. Matsäcken innehåller en smörgås med prickikorv, skridskorna innehåller röda detaljer och kälken lyser i rött. Det är också snyggt hur det skapas en känsla av vinterutflykt genom att gestalta en snögubbe och en tänd snölykta tillsammans med bland annat prickikorvsmörgåsen, en termos och en rykande kopp choklad. Mina första ord är en trevlig pekbok att samtala utifrån för att lära de små mer om vintern.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mina första ord - vinter
 2. +
 3. Redo för fotboll!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Redo för fotboll! av Tinna Ahlander (kartonnage).

Köp båda 2 för 174 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mina första ord - vinter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vintertema utan religiösa symboler
  Barnboksfamiljen, 18 oktober 2018

  Detta är en pekbok som har illustrationer på temat vinter och olika slags ord som kan vara bra att lägga till i ordförrådet under vintersäsongen.
  Illustrationerna är välgjorda och avskalade för att vara tydliga. Alla har ett tydligt vintertema, även om jag hade önskat något mer mer av vardagsnära ord som t.ex "Overall" som fattas istället för t.ex fjällripa. Men överlag bra ord i vårt tycke.
  En sak jag reflekterat över är att många vinter-böcker är ofta fulla av olika symboler för k... Läs hela recensionen

 2. Söt bok för de minsta
  Villivonkansbooks (Örebro), 16 oktober 2018

  Mina första ord vinter är en söt liten bok för de allra minsta barnen. Flera vinterrelaterade saker presenteras här med både bild och ord. En del ord kanske är lite i svåraste laget för de små som tex hockeyklubba, men med hjälp av bilden till förklarar den bra. Den här boken känns bättre anpassad och med mer aktuella ord för de minsta barnen, än den förra. Bilderna är gjorda i milda och behagliga färger. Det är en perfekt liten bok att ge bort i present för att väcka lässuget med tidigt.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Mina första ord - vinter