Samtal vid brunnar: Introduktion till religionspedagogikens teori och didaktik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2009-03-15
Förlag
Arcus Förlag
Dimensioner
220 x 155 x 17 mm
Vikt
440 g
SAB
Cm.07,Cge
ISBN
9789188552839
Samtal vid brunnar: Introduktion till religionspedagogikens teori och didaktik (häftad)

Samtal vid brunnar: Introduktion till religionspedagogikens teori och didaktik

Häftad Svenska, 2009-03-15
175
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Dagens religiösa landskap kännetecknas av att den globala världen har blivit påtagligt närvarande i det lokala. Vi lever i en religiös och kulturell mångfald som både skapar möjligheter för berikande möten och rädslor inför det okända. I detta ligger en utmaning för såväl skolans religionsundervisning som de religiösa gemen skapernas undervisning och praktiserade religiositet. Hur bygger man broar mellan olika livstolkningar, och hur utvecklar man förmågan att leva tillsammans i en religiös och kulturell mångfald?

Denna bok beskriver undervisning och lärande som ett »samtal vid brunnar», där deltagarna delar erfarenheter och upptäcker hittills okända världar tillsammans. Genom en kombination av fakta kunskaper och respekt, förståelse och förmåga till inlevelse erbjuds möjligheter till berikande möten. Dessa goda »samtal» kan aldrig begränsas till schemalagd tid utan är något som pågår överallt där människor möts.

SAMTAL VID BRUNNAR är tänkt som en introduktion till religions pedagogikens teori och didaktik. Den kan användas i grund utbildningen av religionslärare och pedagogiska medarbetare i kyrkor och andra religiösa gemenskaper men också för fortbildning och fördjupning.

Boken har vuxit fram ur många års undervisning i religionspedagogik, där möten med studenter tvingat till eftertanke. En annan inspirationskälla och »brunn» att ösa ur har varit samtal med kollegor runt om i världen, som bidragit till vidgade horisonter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samtal vid brunnar: Introduktion till religionspedagogikens teori och didaktik
  2. +
  3. Kyrkan lär i förändring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kyrkan lär i förändring av Maria Store (häftad).

Köp båda 2 för 405 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rune Larsson