Gud är större: Ett herdabrev för vår tid (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Herdabrev till Lunds stift (del 2)
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2011-05-06
Upplaga
1
Förlag
Arcus Förlag
Dimensioner
215 x 145 x 15 mm
Vikt
280 g
ISBN
9789188552969

Gud är större: Ett herdabrev för vår tid

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-05-06

Slutsåld

»Orden 'Gud är större' ifrågasätter alla anspråk som utger sig för att vara den yttersta sanningen. Och de gör det på ett mycket hälsosamt sätt. För om Gud alltid är större än det bästa vi kan åstadkomma, då gör vi gott i att alltid lämna en dörr på glänt för ett bättre vetande. Då är det rätt att söka samtalet med den som är annorlunda. Då är det viktigt att vi är uthålliga, i respekt för varandra och i tillitsfull bön om sanningens heliga anda» (ur boken).

Den 15 april 2007 vigdes Antje Jackelén till biskop i Lunds stift. Under sina fyra första år som biskop har hon gjort sig uppskattad som en välformulerad ledare och orädd debattör.

Gud är större är biskop Antjes valspråk. Gud är större är också titeln på denna bok där hon samlar sina reflektioner över trons och kyrkans betydelse i vår tid.

Vi lever i mötet mellan sekulariseringems följder, religionens ökande synlighet och de tidlösa frågornas närvaro. Tro spelar roll, inte bara i våra ensamma duster med livet utan också i samhällslivet. Att religion enbart skulle vara en privatsak är en av våra dagars mest seglivade missuppfattningar.

De enkla bortförklaringarnas tid är förbi, menar biskop Antje. Vad framtiden kräver är istället en konstruktiv dialog mellan tro och vetenskap, mellan kyrkan och samhället och mellan människor av olika tro.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gud är större: Ett herdabrev för vår tid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra informativ bok om hur samhället och religionen kan...

    Bra informativ bok om hur samhället och religionen kan mötas och vikten av att de faktiskt gör detta i dagens samhälle.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Antje Jackelén