Jätten Finn (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
30
Utgivningsdatum
2017-01-13
Förlag
Arcus Förlag
Medarbetare
Karlsson, Stig (form)
Illustratör/Fotograf
Tord Nygren
Dimensioner
270 x 215 x 10 mm
Vikt
362 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188553263
Jätten Finn (inbunden)

Jätten Finn

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2017-01-13
199
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sagan om Jätten Finn och sankt Lars spelar en stor roll i Lund i allmänhet, där många saker heter Finn-nånting, och i Domkyrkan i synnerhet - för i kryptan står än idag den förstenade jätten Finn och håller om kolonnen. Det sägs att om kyrkan en dag blir alldeles färdig och inga stenar fattas alls, då vaknar jätten till liv igen.

Finnsägnen finns i flera olika traderingar. Den här bygger till stor del på en sägen som nedtecknades på 1600-talet. Finnsägnen är en skånsk version av den gamla Byggmästarsägnen som berättas i olika medeltida kyrkor i Europa. Den kan ha sina rötter i uråldriga skapelsemyter, där den gamla världens härskare tävlar med den nya tidsålderns gud om makten över den nya världen. En sådan myt finns i Eddan, nämligen om jätten som skulle bygga muren kring Asgård och få Freja, sol och måne i lön om muren blev klar till sommaren, men som i sista stund hindrades av Loke att bli färdig i tid.

Sagan återberättas initierat av Lone Mogensen, författare, folkbildare och tidigare guide i Domkyrkan.
De fantastiska bilderna är målade av Tord Nygren, konstnär, författare och barnboksillustratör.

Denna efterlängtade barnbok om Jätten Finn och sankt Lars har tidigare varit utgiven av Alfabeta. Men efter att en lång tid varit slut ges den nu ut av lundaförlaget Arcus och är deras första barnbok.

Som kuriosa måste det nämnas att Prins Oscar fick denna bok (från Alfabetas utgivning av den) i en specialinbunden utgåva av biskop Johan Tyrberg och Lunds stift i dopgåva.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jätten Finn
  2. +
  3. Läsgåvan B, Mini och den försvunna ringen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läsgåvan B, Mini och den försvunna ringen av Lena Hultgren, Tord Nygren (inbunden).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna