Nån måste gå in i fel rum och lägga sig i fel säng : Samlade krönikor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2017-12-14
Förlag
Whip Media
Dimensioner
213 x 134 x 11 mm
Vikt
287 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789188579843
Nån måste gå in i fel rum och lägga sig i fel säng : Samlade krönikor (häftad)

Nån måste gå in i fel rum och lägga sig i fel säng : Samlade krönikor

Häftad Svenska, 2017-12-14

Slutsåld

Kan man ta Öresundsbron till saltholm?
Varför har biografer ingen garderob? Och hur klarar sig en seende på stan med förbundna ögon och vit käpp? Helena Frank har varit journalist i tjugo år och har här samlat sina bästa krönikor, en av dem prisbelönt.
Vi får följa henne på björnjakt med kameran som vapen, lyssna på ett gräl om hur man bäst hyvlar ost och häpna över fastlagsbullens alla skepnader. Med humor och ett stråk av allvar funderar Frank över frågor som hur kroppsvård går ihop med kollektivtrafik och varför Jonas Jacobsson fick Bragdguldet. Hennes satir om färdtjänsten har väckt starka känslor.
Helena Franks blick för detaljer i det offentliga rummet noterar en staty iklädd bikini och får henne att argumentera för användandet av "ledtrådar" i stadsmiljö.
Svartvita fotografier ger stämning åt texten och varje avsnitt föregås av en introduktion där författaren betraktar sina krönikor i ett samtida sken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Frank

  • Nån måste gå in i fel rum och lägga sig i fel säng

    Helena Frank

    Kan man ta Öresundsbron till Saltholm? Varför har biografer ingen garderob? Och hur klarar sig en seende på stan med förbundna ögon och vit käpp? Helena Frank har varit journalist i tjugo år och har här samlat sina bästa krönikor, en av dem prisbe...

  • Yiddish Tales

    Helena Frank

    This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it. This work was reproduced from the original artifact, and remains as true to the original work as possible. Ther...