Religion har tagit en allt större plats i världen och därmed har också religiös politisk aktivism, både med och utan våld, blivit en del av vardagen. I ett relativt sekulärt samhälle som Sverige, som mer eller mindre frigjort sig från religion, saknas förståelse för religiöst uttryck och meningsskapande. Förenklade påståenden om religioners för- och nackdelar tycks ha blockerat intresset för hur det religiösa meningsskapandet produceras och hur det kan leda till att människor kan uppfatta förtryck eller bestialiska mord som moraliskt försvarbara gärningar. I denna bok förklarar Eli Göndör hur det går till när olika företeelser eller ideologier som vuxit fram ur islam blir politiskt aktiva eller våldsbenägna. Syftet är att öka förståelsen; inte att öka acceptansen. Ökad förståelse är helt avgörande för att kunna bekämpa fenomenet och samtidigt se till att oskyldiga inte misstänkliggörs.
Det finns 1 recension av I guds namn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den!
Sätt ditt betyg »
I boken redogörs uppgifter om islamismens rötter. Och om
att man på universitet runt om i Europa undervisar om kolonialismens negativa konsekvenser. De argumenten använder sig islamisterna av när de riktar sina vapen mot västvärlden.