Dumhetsparadoxen : den funktionella dumhetens fördelar och fallgropar (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2019-03-25
Förlag
Fri Tanke Förlag
Översättare
Linn Åslund
Originaltitel
The Stupidity Paradox
Medarbetare
Falk, Lucas (form) / Molin, Johannes (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
149 g
SAB
Qbaab,Qbab,Dokb
ISBN
9789188589279

Dumhetsparadoxen : den funktionella dumhetens fördelar och fallgropar

(8 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-03-25
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det finns oräkneliga vardagsexempel på organisationer som accepterar det tveksamma, det absurda och det helt idiotiska allt från ohållbara management-trender till övertro på varumärke och image. Men en viss dos dumhet kan vara konstruktiv och ge goda kortsiktiga resultat: den kan uppmuntra folk att jobba på och ge drivkraft åt framgångar. Detta är dumhetsparadoxen.

Dumhetsparadoxen utforskar den funktionella dumhetens för- och nackdelar. Upptäck vad som gör att ingen på en arbetsplats tänker självständigt eller hur du kan göra din arbetsplats mindre dum genom att utmana det tanklösa likformighet som ofta råder. Den är en väckarklocka för smarta organisationer och kloka människor som uppmanar oss att använda vår intelligens för att uppnå organisatorisk framgång och socialt välstånd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dumhetsparadoxen : den funktionella dumhetens fördelar och fallgropar
 2. +
 3. Dumhetsbekämpning : fungerande verksamhet och meningsfullt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dumhetsbekämpning : fungerande verksamhet och m... av Mats Alvesson, Stella Cizinsky (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dumhetsparadoxen : den funktionella dumhetens fördelar och fallgropar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ska du läsa en bok om organisation är det denna
  Jan Agnar Östergren, 21 september 2021

  En bok som är nödvändig läsning i dagens organisationer som blir allt mer insnärjda av organisations- och managementkonsulters högst tvivelaktiga råd och rekommendationer till dyra pengar!

 2. Tankeväckande men lite seg
  Gunnar Larsson, 26 mars 2020

  Spetsigt formulerad och tankeväckande. Uppenbarligen baserad på omfattande forskning och studier över hur organisationer fungerar i praktiken bakom floskelskynkena. Man känner lätt igen sig. Nackdelen med boken är att den är en smula tjatig eftersom den tar upp samma företeelser från olika perspektiv, dvs blir litet väl akademisk i att tugga materialet med utgångspunkt från ett flertal infallsvinklar.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna