Inte lögn, inte sant : Medierna och verkligheten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2020-01-20
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789188589316
Inte lögn, inte sant : Medierna och verkligheten (inbunden)

Inte lögn, inte sant : Medierna och verkligheten

Inbunden Svenska, 2020-01-20
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur kommer det sig att det vanligtvis tämligen gråtrista och vardagslunkande svenska samhället kan framstå som så dramatiskt, färgstarkt och sensationellt när vi tar del av det i medial förpackning? Journalistiken är en del av upplevelseindustrin, där en av de viktigaste drivkrafterna är att inte tappa publikens intresse. Medierna mörklägger inte, däremot färglägger de. För att dramatisera och locka till sig publik. Det är medielogiken, dumbom!

Medierävarna Staffan Dopping och Stig-Björn Ljunggren hävdar att den mediala verkligheten närmast tvångsmässigt skiljer sig från den verkliga verkligheten . Även om medierna generellt inte sprider lögner, är det rimligt för mediekonsumenter att utgå från att det som sägs i tidningsartiklar och på tv inte är helt sant. Vi bör göra som bra journalister gör: söka flera oberoende källor innan vi tror på något.

Staffan Dopping är journalist och programledare. Han har tidigare arbetat på Sveriges Radio, SVT och TV4 och är nu verksam på nättidningen Kvartal.

Stig-Björn Ljunggren är statsvetare och socialdemokratisk debattör. Han tillträder i mars 2020 som politisk chefredaktör på tidningen Sydöstran.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Inte lögn, inte sant : Medierna och verkligheten
  2. +
  3. Introduktion till samhällsvetenskaplig metod

De som köpt den här boken har ofta också köpt Introduktion till samhällsvetenskaplig metod av Asbjørn Johannessen, Per Arne Tufte, Line Christoffersen (häftad).

Köp båda 2 för 668 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Inte lögn, inte sant : Medierna och verkl...