Livsutvecklingens psykologi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
523
Utgivningsdatum
2019-05-14
Förlag
Fri Tanke Förlag
Medarbetare
Carlson, Tom (red.) / Möllersten, Lukas (form) / Ehrnlund, Sanna (form)
Dimensioner
235 x 160 x 45 mm
Vikt
844 g
SAB
Do
ISBN
9789188589330
Livsutvecklingens psykologi (inbunden)

Livsutvecklingens psykologi

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-05-14
59 219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Familj, karriär, självutveckling, nyhetsbrus. Många känner att det blir allt svårare att sortera och hantera vår omvärld. Hur ska vi hitta rätt och räcka till för oss själva och samhället?

Svaret handlar om vårt redskap för att vara i världen, vårt jag. Utvecklingen av det egna jaget fortsätter genom hela livet. Ändå sker det inte av sig självt. Vi utvecklas genom livets olika utmaningar, och genom de möjligheter kultur och samhälle ger. Det finns i grunden en kraft som vill utveckling en strävan att skapa mening i vår tillvaro. Detta kan till slut leda oss in i nya livsfaser av ökad förståelse och nya perspektiv, där vi blir till något mer än den vi ditintills varit.

I Livsutvecklingens psykologi får läsaren följa med på en resa genom livets och människans möjliga utvecklingsområden för att söka efter svaren om människans livsutveckling.

Kristina Elfhag är leg. psykolog, med. dr. och forskare vid Karolinska Institutet i Stockholm.

Med en bakgrund inom psykiatrin, personlighetspsykologin och forskning kring livsstilsbeteenden har hon fördjupat sig alltmer i den livslånga psykologiska utvecklingen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Livsutvecklingens psykologi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En mycket gedigen och välarbetad bok
    Naturvetaren, 12 augusti 2019

    En förträfflig genomgång av vuxenutvecklingsteorier. Boken har bredd och djup. De många exemplen från film och littratur gör livsutvecklingsresan levande och enkel att förstå.

  2. Boken jag sökte för 32 år sedan
    Hållbar kommunikation, 4 augusti 2019

    När jag var 29 hade jag en jobbig period. Jag hade lyckats bra i karriären, men det som hade givit mening tidigare var inte lika viktigt längre. Vad skulle jag nu göra med mitt liv? Det kändes som en tonårskris, fastän utifrån en klokare - mer erfaren - nivå. Jag drog slutsatsen att det måste finnas fler utvecklingsstadier i livet efter själva vuxenblivandet. Året var 1987 och jag gick till biblioteket och bad om hjälp med att hitta böcker om kris och vuxenutveckling. Bibliotekarien dammsög ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner