Identitetsillusionen : lögnerna som binder oss samman (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2019-10-17
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke
Översättare
Ulrika Jannert Kallenberg
Originaltitel
The lies that bind
Dimensioner
216 x 148 x 22 mm
Vikt
444 g
SAB
Doga,Oaa
ISBN
9789188589378
Identitetsillusionen : lögnerna som binder oss samman (inbunden)

Identitetsillusionen : lögnerna som binder oss samman

Inbunden Svenska, 2019-10-17
264
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 

Vem tror du att du är? Den frågan är tätt sammanbunden med en annan: Vad tror du att du är? Kön. Religion. Etnicitet. Nationalitet. Klass. Kultur. Idén om identitet och tillhörighet i kombination med hur omvärlden beskriver oss påverkar vår förståelse av oss själva.

Samtidigt har otaliga konflikter världen över sin utgångspunkt i spänningar mellan olika identiteter, som dessutom ofta är baserade på missförstånd eller rena lögner. Men dessa myter skänker våra liv mening och skapar tillit i våra samhällen. De är lögnerna som binder oss samman.

Kwame Anthony Appiah är ghanansk-brittisk filosof verksam i USA. I Identitetsillusionen utmanar han vår bild av hur identiteter fungerar och konstrueras. Appiah vill förändra sättet vi tänker på vem och vad vi är. Personliga anekdoter blandas med historiska, kulturella och litterära exempel för att utforska historierna vi berättar om oss själva. Resultatet är en bok fylld av berättarglädje, analytisk skärpa, och viktiga lärdomar för vår polariserade samtid.

Kwame Anthony Appiah är filosof och skriver om politisk- och moralfilosofi, afrikansk idéhistoria, och semantik. Appiah står bakom kolumnen The ethicist i New York Times.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Identitetsillusionen : lögnerna som binder oss samman
  2. +
  3. Lev hela livet : filosofiska tankar om ett gott och meningsfullt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lev hela livet : filosofiska tankar om ett gott... av Bengt Brülde (inbunden).

Köp båda 2 för 393 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kwame Anthony Appiah