Psykedelisk renässans : den nya vetenskapen om medvetandet, döden, beroende, depression och transcedens (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
446
Utgivningsdatum
2019-09-09
Förlag
Fri Tanke Förlag
Översättare
Tom Sköld
Originaltitel
How to Change Your Mind
Dimensioner
233 x 160 x 32 mm
Vikt
775 g
SAB
Vlba,Vde,Ohib
ISBN
9789188589385

Psykedelisk renässans : den nya vetenskapen om medvetandet, döden, beroende, depression och transcedens

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-09-09
279
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor


När LSD upptäcktes på 1940-talet tycktes det för forskare och läkare utgöra startpunkten för en psykologisk revolution. De psykedeliska substanserna föreföll inte bara kunna sprida ljus över medvetandets mysterier utan också ge lindring mot missbruk och psykiskt lidande.

På 1960-talet ledde en omfattande spridning av LSD, magiska svampar och andra psykedeliska substanser till en motreaktion och all forskning förbjöds. Men inte alla lät sig tystas. Under senare år har forskningen gradvis återupptagits och vetenskapliga artiklar har publicerats om dessa medels potential. Kan dessa substanser, givna under kontrollerade former, bota depressioner och missbruk, lindra ångest i livets slutskede eller rentav förbättra människors liv?

I Psykedelisk renässans ger sig den amerikanske journalisten Michael Pollan ut på en hisnande resa i de psykedeliska substansernas historia och praktik, möter den nya generation av forskare som idag står i frontlinjen och tar del av neurovetenskapens senaste landvinningar. Är världen redo att omvärdera psykedeliska substanser och släppa fördomarna?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykedelisk renässans : den nya vetenskapen om medvetandet, döden, beroende, depression och transcedens
  2. +
  3. Stockholm som spioncentral : spåren efter tre hemliga städer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stockholm som spioncentral : spåren efter tre h... av Wilhelm Agrell (pocket).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Psykedelisk renässans : den nya vetenskapen om medvetandet, döden, beroende, depression och transcedens. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kan inte lägga ner den
    Läsare , 21 september 2021

    Pratar om den med alla jag känner. Det mest fascinerande jag läst på länge. Pollans personteckningar, hans sätt att presentera forskning, ja allt är fantastiskt bra.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Michael Pollan