Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-09-09
Förlag
Fri Tanke Förlag
Översättare
Tom Sköld
Originaltitel
How to Change Your Mind
Dimensioner
233 x 160 x 32 mm
Vikt
775 g
SAB
Do
ISBN
9789188589385
Psykedelisk renässans (inbunden)

Psykedelisk renässans

Inbunden Svenska, 2019-09-09
259
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
 

När LSD upptäcktes på 1940-talet tycktes det för forskare och läkare utgöra startpunkten för en psykologisk revolution. De psykedeliska substanserna föreföll inte bara kunna sprida ljus över medvetandets mysterier utan också ge lindring mot missbruk och psykiskt lidande.

På 1960-talet ledde en omfattande spridning av LSD, magiska svampar och andra psykedeliska substanser till en motreaktion och all forskning förbjöds. Men inte alla lät sig tystas. Under senare år har forskningen gradvis återupptagits och vetenskapliga artiklar har publicerats om dessa medels potential. Kan dessa substanser, givna under kontrollerade former, bota depressioner och missbruk, lindra ångest i livets slutskede eller rentav förbättra människors liv?

I Psykedelisk renässans ger sig den amerikanske journalisten Michael Pollan ut på en hisnande resa i de psykedeliska substansernas historia och praktik, möter den nya generation av forskare som idag står i frontlinjen och tar del av neurovetenskapens senaste landvinningar. Är världen redo att omvärdera psykedeliska substanser och släppa fördomarna?

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykedelisk renässans
  2. +
  3. Psykopaten : Verkligheten bortom myten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykopaten : Verkligheten bortom myten av Karolina Sörman, Marianne Kristiansson (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Psykedelisk renässans