Extra allt! : när samhälls- och människoförbättrandet slår tillbaka (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2019-09-23
Förlag
Fri Tanke Förlag
Dimensioner
217 x 147 x 23 mm
Vikt
457 g
SAB
Qbaab
ISBN
9789188589521
Extra allt! : när samhälls- och människoförbättrandet slår tillbaka (inbunden)

Extra allt! : när samhälls- och människoförbättrandet slår tillbaka

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-09-23
227
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
 

Vision, kompetens, tillit, kunskapssamhället. Språket skvallrar om högtflygande ambitioner i dagens politik, arbetsliv och organisationer. Men gör de skäl för sina namn?

Idén om varumärket väger idag tyngre än hur bra en organisation faktiskt är. Vi lever i en tid då att låta bra förhindrar organisationer att vara bra.

Samtidigt är behovet av stöd och hjälp till synes oändligt. I rädslans kultur är allt fler offer - vilket anses motivera en stor apparat för att reglera och riskminimera tillvaron.

Vår tids människa och arbetsliv präglas av en märklig blandning av tjusiga ambitioner titelinflation, värdegrundsprat och polerade sociala medier-konton och rädsla för allt möjligt stress, krav och kränkningar. Allt oftare blir vad som lanseras som lösningar på problem i själva verket orsak till eller förstärkare av problem. Redan för 60 år sen kritiserades den jäsande administrationen i större organisationer när Northcote Parkinson formulerade ett flertal lagar som beskrev den byråkrati som styrde och sysselsatte oss på arbetsplatsen. Går det att göra någonting åt det här?

Mats Alvesson, organisationsforskare vid Lunds Universitet, menar att vi inte bara lyder lagarna, vi upprätthåller dem. I Extra allt formulerar han nya lagar för vår tid som uppmuntrar till självständigt tänkande, och kanske till och med, att våga tänka om.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Extra allt! : när samhälls- och människoförbättrandet slår tillbaka
 2. +
 3. Dumhetsparadoxen : den funktionella dumhetens fördelar och fallgropar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dumhetsparadoxen : den funktionella dumhetens f... av Mats Alvesson, André Spicer (pocket).

Köp båda 2 för 286 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Extra allt! : när samhälls- och människoförbättrandet slår tillbaka. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inte särskilt intressant
  Lennart Anderson (Malmö), 8 september 2020

  Kommer inte att läsa om den. . Lämnad tillantikvariat
  För detaljerad och en svårläst text.
  Finns mycket bättre litteratur i området

 2. Intressant avtäckande av destruktiva samhällsfenom
  Gunnar Larsson, 16 februari 2020

  Intressant beskrivning av samhällsfenomen som tycks vara svåra att stoppa. Fler borde läsa boken och reagera. Beskrivningen är rätt så analytisk och en smula mångordig med en del upprepningar. Den är också ganska bitsk och språkekvilibristisk. Här uppfinns en hel del nya ord som beskrivning av de olika fenomenen.

 3. Sanning beskriven som många behöver läsa
  Conny Callin (Täby), 31 januari 2020

  Intressant och bra skriven om en verklighet som ingen tycks rå på. Läs den och dela intrycken med dina kollegor och vänner👍

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Mats Alvesson