The real owners of the planet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Antal sidor
257
Utgivningsdatum
2019-06-24
Förlag
Fri Tanke
Medarbetare
Persson, Björn (foto)
Dimensioner
310 x 250 x 40 mm
Vikt
2225 g
SAB
Ina,Ug(yb)
ISBN
9789188589590
The real owners of the planet (inbunden)

The real owners of the planet

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Engelska, 2019-06-24
629
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Att säkerställa djurens överlevnad är en av de viktigaste frågorna i modern tid. Björn Persson

Afrikas vilda djur har funnits på planeten långt innan oss. Några av dem är mer än 50 miljoner år gamla, och den första människan tog sina första steg på jorden för bara 190 000 år sedan. Bara under 1900-talet har vi lyckats utrota nästan 500 arter.

The Real Owners of the Planet är en fotobok som hyllar djurens otroliga skönhet, och synliggör vad vi riskerar att förlora om vi inte gör något åt deras situation. Boken är även en filosofisk betraktelse av människans plats i naturen bland sina grannar djuren, och nödvändigheten av människans egen utveckling i ett hotat ekosystem.

I hela sitt liv har Björn Persson rest runt i Afrika för att fotografera dess vilda, försvinnande värld. Men i stället för att skapa förtvivlan genom att belysa det negativa vill han inspirera människor att engagera sig och agera.

Persson är en internationellt erkänd bevarandefotograf från Helsingborg. Flera av hans fotografier har vunnit prestigefyllda internationella utmärkelser, och hans arbete kan ses i gallerier över hela världen. Förutom att fotografera är Persson mycket engagerad i viltvård. Hans passion föddes när han arbetade med antitjuvskytte i Sydafrika. Sedan dess har Persson använt sitt fotograferande som ett vapen mot tjuvskytte.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. The real owners of the planet
 2. +
 3. Beauty will save the world

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beauty will save the world av Björn Persson (inbunden).

Köp båda 2 för 1258 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av The real owners of the planet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stor naturkonst!
  Claes, 13 april 2021

  Detta är en bok med ett viktigt budskap och fantastiska bilder. Särskilt de svartvita bilderna är av högsta klass. Det är en blandning av dramatik med mycket svärta, t ex noshörningsbilderna, och lugna porträtt med djup inlevelse, t ex på gorillan.
  Rekommenderas!

 2. Helt fantastisk bok!
  Villivonkansbooks, 6 oktober 2019

  Sen första mötet med en elefant i Tanzania 1995 har Björn fascinerats av Afrikas vilda djur. Sen dess har han rest runt och fotograferat deras vilda och storslagna värld. En värld som på grund av människan utrotas allt mer. Bara under 1900-talet har 500 olika arter utrotats. Med den här boken vill Björn synliggöra en del av de vilda djur som hotas av utrotning.
  Bilderna i boken är mästerliga! Helt fantastiskt fina och det är ren njutning att bara titta på alla bilderna i boken. Det märks... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Björn Persson