Folk & vilja : ett försvar av demokratin i vår tid (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2020-09-07
Förlag
Fri Tanke
Medarbetare
Pettersson, Rasmus (form)
Dimensioner
217 x 143 x 21 mm
Vikt
460 g
SAB
Ocgaa
ISBN
9789188589637
Folk & vilja : ett försvar av demokratin i vår tid (inbunden)

Folk & vilja : ett försvar av demokratin i vår tid

Inbunden Svenska, 2020-09-07
259
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
En av världshistoriens viktigaste men också sköraste skapelser - demokratin - är idag hotad, även i stater med lång tradition av folkstyre. Vissa tänkare hänvisar till filterbubblor och sociala medier medan andra pekar på migrationsströmmar och de konflikter och känslor de leder till - med påföljande succéer för politisk populism.

Folke Tersman och Torbjörn Tännsjö, två av landets ledande politiska filosofer, pekar ut helt andra orsaker och lösningar. Under senare år har enorm makt överförts till globala, icke-politiska aktörer, över vilka medborgarnas inflytande i stort sett är obefintligt. Det gör det samtida demokratiföraktet rationellt, och endast om demokratin etableras både på arbetsplatser och på global nivå kommer demokratin på nationell nivå att kunna räddas.

Folk & vilja är en ny historia om demokratins djup, räckvidd och yttersta mening - berättad via tydliga svar på avgörande frågor: Om demokrati har en inbyggd utjämnande effekt, varför är våra demokratier så ojämlika? Demokrati är folkstyre - men vilket är "folket" som skall styra? Hur ska företag och offentlig verksamhet demokratiseras utan att den grundläggande ägandeformen rubbas? Och hur ska framtidens globala styre se ut för att demokratin inte ska bli en parentes i världshistorien?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Folk & vilja : ett försvar av demokratin i vår tid
  2. +
  3. Hotet mot demokratin : högerpopulismens återkomst i Europa och USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hotet mot demokratin : högerpopulismens återkom... av Martin Gelin, Erik Åsard (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna