Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
98
Utgivningsdatum
2020-08-17
Förlag
Fri Tanke
Medarbetare
Hillström, Malin (form)
Dimensioner
257 x 205 x 14 mm
Vikt
614 g
SAB
u
ISBN
9789188589699
Miniliv (inbunden)

Miniliv

Inbunden Svenska, 2020-08-17
198
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vatten är det nödvändiga mirakelmedel som utgör själva essensen i så gott som alla biologiska processer och av de cirka 8,7 miljoner arter som beräknas finnas på vår planet lever en fjärdedel av dem i vatten. Trots det är många vattenlevande organismer varken namngivna eller beskrivna och många av dem är så små att man inte kan studera dem med blotta ögat.

Utrustad med planktonhov, kamera och fotomikroskop har fotografen Martin Almqvist besökt vattensamlingar, bäckar, floder och hav och dokumenterat dessa för blotta ögat osynliga varelser. I Miniliv presenteras Almqvists resultat tillsammans med zoologen Jan Westins beskrivningar av dessa fascinerande små livsformer.

Genom årmiljoner av evolution har en balans uppnåtts där bakterier, svampar, växter och djur ingår i ett komplicerat samspel. I Miniliv möter vi några av de vattenlevande nyckelfigurerna i denna biologiska jämvikt som i dag hotas av människans exempellösa tillväxt och ofta omilda behandling av miljön.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Miniliv
  2. +
  3. Bråttom men inte kört : frågor och svar om klimatet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bråttom men inte kört : frågor och svar om klim... av Stefan Edman (storpocket).

Köp båda 2 för 297 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna