Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2020-08-24
Förlag
Fri Tanke
Medarbetare
Pettersson, Rasmus (form)
Dimensioner
216 x 145 x 29 mm
Vikt
622 g
SAB
C:oa
ISBN
9789188589798
Gud: jakten : existentiell svindel i det tjugoförsta århundradet (inbunden)

Gud: jakten : existentiell svindel i det tjugoförsta århundradet

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-08-24
219
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sverige kallas ibland för världens mest sekulariserade land, men sökandet efter det heliga finns som en underström också i det sekulära.

I Gud: Jakten undersöker teologen Joel Halldorf de religiösa dimensionerna av vår samtid ? i såväl politik och konsumtion som religion och radikalisering. Han placerar sekulära fenomen sida vid sida med religiösa rörelser som amerikansk kristen höger, islam, pingstväckelse och Knutbyförsamlingen och menar att det inte är så stor skillnad på det religiösa och sekulära som vi ofta antar. När människor påstår att de avgudar en kändis eller att fotboll är deras religion, är det bara slentrianmässiga uttryck eller menar de faktiskt vad de säger?

Alla drabbas vi då och då av existentiell svindel, och vi söker svar på eviga frågor som: Vem är jag, vad är meningen ? och finns det något som är värt att kalla heligt?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gud: jakten : existentiell svindel i det tjugoförsta århundradet
 2. +
 3. Gud: jakten : existentiell svindel i det tjugoförsta århundradet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gud: jakten : existentiell svindel i det tjugof... av Joel Halldorf (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Gud: jakten : existentiell svindel i det tjugoförsta århundradet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs- och tänkvärd
  Leif Berglund, 15 juli 2021

  Jag tycker att Joel Halldorf är en av de viktigaste samhällsdebattörerna idag. Han kommer från ett oväntat håll, pingströrelsen, men lyckas oftast ställa de viktiga frågorna kring existentiella spörsmål som moderniteten framkallat. Så hör ska en debattbok skrivas, ödmjukt, klarsynt och tankeväckande.

 2. Medioker och spretig var ordet
  Inger, 10 oktober 2020

  Efter att ha läst boken känner jag att jag tyvärr måste avråda från den. Den är inte usel, men det finns så mycket mer intressanta böcker att läsa.

  "Gud:jakten - existentiell svindel i det tjugoförsta århundradet" har inte tillfört mig några existentiella insikter eller aha-upplevelser. Kan bero på att jag blivit alltför bortskämd med väldigt bra böcker, eller att detta helt enkelt är en rätt platt och ytlig bok. Tidvis relativt intressanta faktabeskrivningar, tidvis godtyckliga mor... Läs hela recensionen

 3. En bok för tiden!
  Hans Sollerman, 15 september 2020

  Mycket välskriven nu tidsanalys. Beskriver och förklara vad som är nuläget i dagens samhälle och hur vi har kommit dit.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Joel Halldorf