Duktig flicka : misogynins logik (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
445
Utgivningsdatum
2020-10-28
Förlag
Fri Tanke
Översättare
Isobel Hadley-Kamptz
Originaltitel
Down Girl: The logic of misogyny
Medarbetare
Pettersson, Rasmus (form) / Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
218 x 144 x 36 mm
Vikt
763 g
SAB
Ohja
ISBN
9789188589972

Duktig flicka : misogynins logik

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2020-10-28
243
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad är det som gör att en hatisk och föraktfull inställning till kvinnor verkar bestå eller till och med breda ut sig i en tid när sexismen och de strikta könsrollerna tycks vara på tillbakagång?

I Duktig flicka utforskar filosofen och författaren Kate Manne misogynins roll i offentligheten och politiken. Manne argumenterar för att misogyni handlar om ett behov av kontroll, där kvinnor som inte uppfyller den könsroll de tilldelats straffas och stängs ute. I sin grundliga undersökning gör Manne det förståeligt varför det enligt samma misogyna logik är naturligt att vissa kvinnor belönas om de identifieras som duktiga exemplar.

Kate Manne är en av USA:s ledande tänkare inom feministisk filosofi och analytisk feminism. Genom en serie exempel från framförallt dagens USA målar hon upp en helhetsbild som hjälper till att förklara den kontext som det amerikanska presidentvalet 2016 utspelade sig i. Var det redan på förhand givet att människor skulle förlåta Donald Trump för hans historia av sexuella övergrepp och trakasserier? Enligt den misogyna logiken menar Manne att så tyvärr var fallet.
I förordet till den svenska utgåvan betonar Elsa Kugelberg, doktorand i politisk teori vid Oxforduniversitetet, att Mannes analys har bäring också i Sverige, vilket inte minst den svenska delen av Metoo-rörelsen visade. För översättningen till svenska står journalisten och författaren Isobel Hadley-Kamptz.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Duktig flicka : misogynins logik
  2. +
  3. Allt män har rätt till

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt män har rätt till av Kate Manne (inbunden).

Köp båda 2 för 501 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kate Manne