Styrelseordförandens roll (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2000-09-01
Upplaga
01
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
320 g
SAB
Qbab,Qb
ISBN
9789188595690
Styrelseordförandens roll (inbunden)

Styrelseordförandens roll

praktiska råd och synpunkter på rollen som ordförande i publika och privata aktiebolag samt associationer

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2000-09-01
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Styrelseordförandens viktiga roll uppmärksammas allt mer. Efter att under flera decennier ha hamnat i skymundan av dynamiska VD:ar träder nu ordföranden på allvar fram ur skuggorna som inte bara styrelsens utan hela företagets ordförande och ledande namn. Hur ordföranden reagerar i olika situationer kan betyda skillnaden mellan framgång eller fiasko för ett företag eller annan association.

I boken ger Sven Olof Arlebäck handfasta råd både till verksamma och tillträdande ordföranden i deras ansvarsfulla roll. Han behandlar ordföranderollen utifrån samtliga tänkbara aspekter: Förberedelser inför ett ordförandeuppdrag, ordförandens relation till VD, ägarna, arbetsinsatser mellan styrelsesammanträdena, vilka krav ägarna kan ställa på en ordförande - och vice versa. Boken tar även upp den etik och moral som bör vägleda en ordförande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Styrelseordförandens roll. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Kommentar till Styrelseorförandens roll
    Björn Lindell, 23 januari 2015

    Jag tycker boken är bra och på ett lättläst och kompetent sätt beskriver Styrelseordförandens roll i publika och privata bolag. Författaren beskriver betydelsen av att ha en VD-instruktion i bolaget för att sätta gränsen för vad en VD bör syssla med. Författaren beskriver också på ett bra sätt styrelsens roll i förhållande till aktieägarna liksom till Verkställande direktören. Författaren beskriver också vilket ansvar som styrelsen och dess ordförande har i bolaget. Jag vill rekommendera akt... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner