Bland nazister och spioner (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2001-02-01
Upplaga
01
Förlag
Ekerlids förlag AB
Illustrationer
ill.
Dimensioner
235 x 160 x 25 mm
Vikt
620 g
SAB
Lz Palme, Olof,Lz
ISBN
9789188595959
Bland nazister och spioner (inbunden)

Bland nazister och spioner

Inbunden,  Svenska, 2001-02-01

Slutsåld

I boken berättas för första gången historien om Olof Palmes ungdomstid, om en övertygad högerman i en omgivning som dolde omständigheter från andra världskrigets mörka år.
Det har skrivits åtskilligt om Olof Palme och hans politiska gärningar under drygt tre decennier. Ändå har lite blivit känt om tiden innan han gav sin in i politiken och tog plats i kanslihuset vid Tage Erlanders sida. I boken ges en ny bild av Palme. Politiskt hade han även i vuxen ålder åsikter som inte hade något gemensamt med det parti vars ledare han skulle bli. Han var "mörkblå" och "en stabil borgerlig reaktionär", enligt en vän under slutet av 1940-talet och förespråkade bl a "full frihet åt det privata näringslivet" och "bort med statens inflytande".

Under nazisternas triumftåg i Europa påverkades även familjen Palme. Bland Olof Palmes egna vänner fanns en övertygad nazist och Sveriges blivande spionchef. Författaren Jonas Gummesson, född 1960, är journalist och fil kand i historia och statskunskap. Under de senaste 20 åren har han arbetat på nyhetsredaktionerna Upsala Nya Tidning, Expressen, Aftonbladet och TV4 där han idag är inrikeschef och reporter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas Gummesson