Stackars Birger (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2019-03-13
Upplaga
1
Förlag
Storytel Pocket
Medarbetare
Johansson, Nanna (form)
Dimensioner
177 x 110 x 20 mm
Vikt
174 g
SAB
Hc
ISBN
9789188597519
Stackars Birger (pocket)

Stackars Birger

(2 röster)
Pocket,  Svenska, 2019-03-13

Slutsåld

"... bjuder in till högljutt flabbande" Expressen

Gisela Vannefjord, sufflös vid en av de stora teatrarna i Stockholm, har tillräckligt länge stått ut med regissören Birger Königs härskartekniker. Efter en händelse vid en repetition, där han träder över alla gränser, får hon nog. Hon kidnappar honom och låser in honom i sin potatiskällare.

Birgers dotter, influencern Clotilda, letar febrilt efter sin pappa och misstänker Gisela för inblandning i hans försvinnande. Dessutom måste Gisela hantera sin efterhängsne granne Ricky, och se till att Birger får sin päronsmakis regelbundet. Allt hotar att falla samman – hur ska det gå?

”Stackars Birger” är en på samma gång hejdlöst rolig och djupt allvarlig berättelse om maktmissbruk och hämnd. Boken skrevs under #metoo-hösten och har kallats den första #metoo-romanen.

MARTINA MONTELIUS är författare, dramatiker och teaterchef på Teater Brunnsgatan 4. Hon var en av de 18 kvinnor som vittnade om den så kallade kulturprofilen i Dagens Nyheter hösten 2017.

”Martina Montelius ’Stackars Birger’ är ett lustmord på de perversa hierarkier som tillåtits blomstra inom scenkonsten, men också en lika halsbrytande som sorgsen betraktelse av övergreppens dominoeffekter.” Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martina Montelius