Fri att springa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2018-05-16
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget SOL
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
459 g
SAB
Hc
ISBN
9789188611192
Fri att springa (inbunden)

Fri att springa

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-05-16
117
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Johan Dahlberg har avtjänat sitt fängelsestraff och det har blivit dags att tänka på framtiden. Men hur kommer man tillbaka till ett socialt liv efter två år i fängelse?
Johan gör sitt bästa för att balansera arbete med fortsatt fokus på sin löpträning. Frågan är om han kan hitta nya mål efter att redan ha överträffat alla förväntningar? Tillsammans med sin tränare och nära vän Hansson sätter Johan upp en plan för framtiden med London Marathon i sikte. Samtidigt dyker kärleken oväntat upp i arbetskamraten Sara. Johan vill berätta om sin bakgrund, men olika anledningar hindrar honom och han finner sig mer och mer insnärjd i lögner som han inte vet hur han ska ta sig ur. "Precis som Svanfeldts första roman utmärks Fri att springa av engagerande människoöden, god komposition och stilistisk säkerhet, vilket gör den till en riktig bladvändare" Magnus Nilsson, BTJ, häfte 17-2018 "Gripande, underhållande och stark!" Jennies Boklista "Fredrik Svanfeldt har skapat en ramberättelse som gör det när sagt omöjligt att släppa boken. På ett trovärdigt sätt skildrar han de problem och dilemman som kan uppstå för en person som försöker börja på nytt med ett tungt trauma i bagaget.
... Löpningsfantasterna kan dock vara lugna träningsbeskrivningarna finns med, men berättelsen har ett sådant driv att jag rent av tror mig kunna rekommendera boken till personer som aldrig har satt sin fot i en löparsko" Ove Haugen, Spring löpning för alla.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fri att springa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Suverän uppföljare!
  Stefan Norman, 11 augusti 2018

  En härlig bok som lästes pärm till pärm. Då bör nämnas att jag läser max två böcker per år.
  Boken är en inspiration i min egen löpning och morgonpasset gick klart bättre idag än i förrgår. Kan bero på vilodag, men bokläsningen hjälpte säker till :-)
  Fredrik Svanfeldt skriver initierat om inte bara löpning och personerna är varmt beskrivna och man gillar dem.

 2. Intressant uppföljare
  Villivonkansbooks, 31 juli 2018

  Johan har avtjänat sitt fängelsestraff och är ute i friheten igen. Nu ska han försöka hitta tillbaka till en normal vardag ,vilket inte är lätt efter två år i fängelse. Hur ska det gå att kombinera elitsatsningen i löpning med ett heltidsjobb?
  🐴
  Fri att springa är en fristående uppföljare på Dömd att springa. Jag har läst Dömd att springa innan och tyckte mycket om den. För att hänga med i historien om Johan är det en klar fördel att ha läst föregående bok innan. Denna bok tar... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Fredrik Svanfeldt

 • Dömd att springa

  Fredrik Svanfeldt

  Johan Dahlberg - en ung man med högskoleexamen och fast anställning har blivit dömd till ett flerårigt fängelsestraff. Boken skildrar livet på en sluten anstalt, kontrasten mot de övriga intagna och hur han tar sig upp ur en djup psykisk svacka ge...