Malva site kli (Malva börjar rida på resanderomani) (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Romani
Serie
Modiga Malva (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
43
Utgivningsdatum
2017-04-24
Förlag
Olika Förlag
Översättare
Eleonor Frankemo
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Lisa Säfve Chantem
Dimensioner
215 x 156 x 8 mm
Vikt
214 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188613028

Malva site kli (Malva börjar rida på resanderomani)

Inbunden,  Romani, 2017-04-24
141
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Malva bidrar.
Dad blidrar tji gata.
Kammar diro kasskaron? pennar kav.
Ehe!
Kammar diro diros kollovar?
Ehe!
Anten! Ni nasjt dova ja!
Andre divus najst Malva kli.

Dova honkar libra dy te Malva ta leskri dad. Malva kamlar gräjer. Dad honkar gräjtrajjs.

Det här är den andra boken om Malva. Malva älskar hästar. Pappa är rädd för dem. En bok om mod, vilja och hästar!

Malva site kli är utgiven på resanderomani, en av de varieteter av romani som flest talar i Sverige. Även del 1 och 3 i serien om Malva finns översatt till resanderomani. För översättningen står Eleonor Frankemo.

Boken passar barn som precis har börjat läsa. Korta meningar och lite text per sida. Den fungerar utmärkt för högläsning också!

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i vår geografiska närhet på miljöcertifierat papper och tryckeri.


Sagt om boken:


I grunden är detta en berättelse om hästar och kärleken till dem. Men det är också en berättelse om rädsla, mod och styrka. Relationen mellan Malva och pappa är ett annat viktigt tema. /.../ Malva börjar rida är en fin hästbok med många bottnar som vänder sig till de yngre läsarna.


Carola Lindström, BTJ

Precis som i den förra boken finns det många intressanta teman att jobba med i Malva börjar rida. I grunden är det här en berättelse om hästar och kärleken till dem. Men det är också en berättelse om rädsla, mod och styrka. Relationen mellan Malva och hennes pappa är ett annat viktigt tema. (...) Jag gillar böckerna om Malva. De speglar hästintresset på ett väldigt realistiskt sätt samtidigt som det finns många bottnar i boken.

Barnboksbloggen


Sagt om "Malva och hästarna":


Det här är en bok som många barn kan känna igen sig i och identifiera sig med, oavsett etnicitet och bakgrund, och det gillar jag skarpt.


Barnboksbloggen


Farmor kommer med ridhjälm och fotoalbum för att visa en tid då deras familj alltid hästar som drog deras vagnar. De är nämligen resandefolk, får man reda på på sista sidan. Bra och helt självklart inkluderande. Två böcker till om Malva kommer komma. Spännande å se hur det går för Malva i stallet och hur pappa och ridläraren kommer komma överens.


Prickiga Paula


Det är korta meningar och lite text på varje sida, men ändå riktiga ord och en del utmaningar. Berättelsen är spännande med pappas rädsla och Malvas starka vilja. Farmors familj reste runt med hästar och bodde i vagnar, de tillhörde resandefolket. Lisa Chantems illustrationer är mustiga med starka färger och detaljrika bilder. Text och bild harmonierar, det går att se handlingen direkt. Pappas bävan och den viljestarka Malva synliggörs tydligt. Boken är också utmärkt som högläsning till de äldre förskolebarnen. Pappan visar känslor, kanhända lever Malva växelvis med pappa som barn ofta gör. En bok som skildrar hur dagens barn har det och identifikationsmöjligheterna är många.


BTJ, Berit Aler


Vi föräldrar, ja vuxna över huvud taget, har en tendens att, ofta oavsiktligt, föra över våra egna rädslor på barnen. För det mesta lyckas det tyvärr, men inte alltid. Och inte i Malvas fall.


Tidningen Kulturen


Malva och hästarna är en bok som handlar om hästar och kärleken till dessa djur. Men inte bara det, det här är en berättelse med många bottnar. Farmors pappa tillhörde det resande folket får man veta. Det här är alltså något så ovanligt som en bok där barn med romsk bakgrund speglas på ett självklart sätt.


Barnboksbloggen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Malva site kli (Malva börjar rida på resanderomani)
  2. +
  3. Min mamma är en ängel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min mamma är en ängel av Gunilla Lundgren (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Malin Eriksson