Ta makten 2 #normer, ideal & media (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Ta makten
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
290
Utgivningsdatum
2022-05-12
Förlag
Olika förlag AB
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Fanny Agazzi
Dimensioner
20 x 180 x 140 mm
Vikt
655 g
ISBN
9789188613356

Ta makten 2 #normer, ideal & media

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-05-12
297
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad händer när du börjar förändra omvärlden istället för dig själv? Mycket av det som skapar rädsla och ångest har med vårt samhälle att göra. Snäva normer och skruvade ideal, ojämställdhet, rasism och medias fulspel. Men med kunskap och verktyg går det att förändra. Vilka verktyg tar du med i din maktsäck? Och bäst av allt det är kul!

Många unga känner oro och ångest. Vi vill uppmuntra dem att ta sin kraft, sin röst och förändra det som inte fungerar. Genom att syna strukturer och normer och visa vilka verktyg som finns för förändring, kan oro och frustration vändas till framtidstro och meningsfullhet.

I boken finns intervjuer med personer som själva förändring och de delar mig sig av sina bästa tips: Thea Grahn, Atilla Yoldas, Albera Jene, Henrik Wahlström, Tone Sekelius, Olivia Trygg, Daniel Paris,Mickaël Gayet, Batuhan Yigin, Tuva Karlsson, Kajjan Andersson, Shahab Ahmadian, Danny Lam, Muna Idow, Minna Höggren, Eleonora Svanberg, Barakat Ghebrehawariat, Johanna Grant Axén, Tracy Ghattas, Hasibe Akan, Rodin Hajo, Sara Sediqi, Saad Mohamed, Vilfred Landstedt, Gabriella Kärnekull Wolfe, Mira Kelber, Pim Lindgren, Camilla Gervide, Betlehem Isaak, Kristina Bohman Söderdahl, Andreas Magnusson, Camilla Bergvall och Vilde Helm.

KLIMATBRA! Boken är tryckt på återvunnet papper. För en hållbar framtid!

SAGT OM BOKEN:

Bokens snygga, tänkvärda och roliga illustrationer står Fanny Agazzi för. Ta makten är en utförlig bok som grundligt går igenom begrepp och fakta kring en mängd företeelser så som normer, ideal , fake news och greenwashing. Faktatexterna varieras med självtester, tips på hur man kan göra för att förändra det man tycker är fel och intervjuer med olika personer med anknytning till ämnena. Ta makten är en bok som tar sin läsare på stort allvar och dennes förmåga att göra skillnad. Texten är lättförståelig och med ett uppmuntrande tilltal vilket göra att även de mer tunga ämnena blir hanterbara. Författarna har gjort ett jättebra jobb med att paketera denna livsviktiga kunskap om hur man som ung kan ta del i, samt förändra världen.

Jenny Kvick-Sandberg, BTJ

Tycker att själva boken först och främst är jättefin! Och att den var spännande! När jag började läsa så kunde jag inte sluta, jag läste 100 sidor utan paus. Jag tycker jättemycket om att ni har övningar i boken som man själv kan svara på. Det fick mig att verkligen tänka och bli extra uppmärksammad på en fråga som jag sen kan förändra. Det gav ett slags ''extra-boost'' av självförtroendet, i alla fall för mig! Efter att läst känns det som att jag fått en helt annan uppfattning om människor, och att jag har lärt mig mer av hur samhället fungerar kring normer och media. Ibland kan jag tycka att det blir lite tjatigt att prata om normer, men inte i den här boken utan det blev intressant och lärorikt! Blev även glad av att ni i slutet av boken kunde öppna upp er och svarade på frågor.
PENELOPE, 17 år

Det jag gillade mest med Ta Makten var att den hade mycket psykologiska aspekter inbäddat utan att det blev för tjatigt eller "lärande". Särskilt kul var det med de olika personlighetsdragen i boken (jag är personligen som Åskan och Missionären). Jag tycker även att ni förklarade konceptet med att tvätta grönt eller rosa väldigt väl utan att det blev för mycket begrepp och svåra ord. Jag vet därför att jag skulle rekommendera den här boken till många av mina kompisar, mer specifikt min bästa vän med ADD då hon ofta känner att det blir jobbigt när böcker har för mycket information som inte alltid är självklar vilket inte är fallet här. Språket är anpassat till ungdomar, men tycker även att det som skrivs i boken är något för alla att ta del av. Jag har lärt mig extremt mycket efter att ha läst boken! Som vad normkredd och normknuffar är, hur normer förstärks och bevaras och hur man kan bryta normer, hur idealen påverkar och skillnaden mellan människor som passar in och de som inte gör det
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ta makten 2 #normer, ideal & media
  2. +
  3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna