Varför är brorsan rädd? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Känslodeckare
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2019-08-01
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Bettina Johansson, Emili Kvarnström Svensson
Dimensioner
206 x 206 x 9 mm
Vikt
247 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188613394
Varför är brorsan rädd? (inbunden)

Varför är brorsan rädd?

Inbunden Svenska, 2019-08-01
129
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Det här är en bok som på ett smart sätt visar vägen i känslodjungeln. - Jonna Fries, Smålandsposten

Borta på stenen sitter en brorsa och är rädd. Varför är han det? undrar Alvdis och Hamsa. Han kanske är rädd för hundar? Eller så har han tappat bort sina mammor? Kanske är han rädd för att han har retat sin kompis? Eller för att någon är sjuk?

Sagt om boken:
Varje fundering speglar Hamsas och Alvdis egen verklighet och visar att de själva är olika mycket rädda för samma, för läsaren igenkännbara saker. /.../ Det lättförståeliga språket består mest av repliker i barn-nära samtal. Illustrationerna är uttrycksfulla och tydliga i samtida miljö. Grundtonen i boken är ljus och den gestaltar känslor på ett trovärdigt sätt, och öppnar för vidare samtal.
Tine Billing, BTJ

Här finns massor av klokskap, finurligt och fint framfört - både i text och i bild. Det här är en bok att läsa tillsammans och tala med sina barn om /.../ och samtalsämnen att återvända till både två och fem gånger. /.../ Ja, rekommenderas!
Bokbloggerskan

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Varför är brorsan rädd?
  2. +
  3. Varför är mamman arg?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför är mamman arg? av Kristina Murray Brodin, Bettina Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Varför är brorsan rädd?