Över hindret, Goliat! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
74
Utgivningsdatum
2019-11-06
Förlag
Olika Förlag
Illustratör/Fotograf
Clara Lindegren
Dimensioner
215 x 157 x 10 mm
Vikt
266 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188613561
Över hindret, Goliat! (inbunden)

Över hindret, Goliat!

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-11-06
139
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
En bok om att möta våra rädslor och om att aldrig ge upp!

Ghassan blir inte alls glad över att behöva rida Goliat på hopptävlingen. Det är nämligen stallets bråkigaste ponny. Och allt Ghassan vill är att hamna i hopplaget. Hur ska han kunna göra det när Goliat vägrar ge med sig? Och finns det någon som kan hjälpa honom?

Sagt om boken:
Över hindret, Goliat! är en riktigt bra och normkreativ bok om en hästintresserad pojke som vågar visa att han är både ledsen och rädd. Berättelsen utmanar på flera sätt normerna och behövs i vårt arbete för ökad jämställdhet. /.../ Det här är en bok utan stereotypiska könsroller och vi får möta människor från helt olika bakgrunder och med varierande hudfärger. Det är framförallt en bok med mycket känslor och budskapet är att inte ge upp trots att man är rädd. En kapitelbok för barn i yngre skolåldern, illustrerad av Clara Lindegren med fina uttrycksfulla teckningar i färg, som förstärker texten på ett utmärkt sätt.
Maj-Britt Claesson, BTJ

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Över hindret, Goliat!
  2. +
  3. Läsloket åk 4-6 Station 1 Vänner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läsloket åk 4-6 Station 1 Vänner av Emma Frey-Skøtt (häftad).

Köp båda 2 för 251 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Över hindret, Goliat!. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Väldigt bra!
    Villivonkansbooks, 10 december 2019

    Ghassan ska vara med på hopptävling och har önskat att få tävla med favoriten Safir. Men istället får Ghassan reda på att han ska få tävla med den besvärliga och svåra ponnyn Goliat. Nu känns det inte alls så roligt att vara med tävling och när Ghassan ramlar av Goliat på hoppträningen innan tävligen så får självförtroendet sig en rejäl törn.

    Det här är en riktigt bra barnbok om hästar och extra roligt är det att en kille har huvudrollen. En kille som dessutom har påbrå från Marocko... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner