Skojar du, Märta Grön? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Lyckeskolan
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2020-03-27
Förlag
Olika Förlag
Illustratör/Fotograf
Carl Flint
Dimensioner
216 x 157 x 8 mm
Vikt
184 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188613660
Skojar du, Märta Grön? (inbunden)

Skojar du, Märta Grön?

Inbunden Svenska, 2020-03-27
141
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
När blir en lek taskig? Och hur gör vi för att fortfarande kunna vara vänner när det har gått för långt?

Märta och Noa bygger en koja. Och de hittar på nya och roliga ord. Det är så roligt att Märta inte märker när Noa blir ledsen. Hur ska hon göra nu?

Sagt om boken:

Budskapet är att det är viktigt att se till att alla tycker det är okej att skratta åt samma saker så att ingen blir ledsen och förstås att be om förlåtelse när något blir fel. Serien vill utmana stereotypa föreställningar och strävar efter att samspela med skolans värdegrund. I färgglada illustrationer med mycket lila, gult och grönt, samt tydliga konturer, skildras leken, skolmiljön och relationerna. Texten är lättläst och ämnet angeläget då skratt lätt kan slå över till mobbning.
Helene Ehriander, BTJ

Sagt om tidigare böcker i serien om Barnen i Lyckeskolan:

Den här sortens böcker behövs (...)
Agneta Warheim, BTJ

Böckerna om Barnen på Lyckeskolan är mina och treåringens favoriter. Med värme beskrivs helt olika personer med helt olika liv. Timmy Kent tycks ha någon slags funktionsvariation, och får också plats i bokens värld. Alla får vara med.
365 böcker du borde läsa

Igenkänningsfaktorn är stor. Det är en bok man blir glad av. En bok som är skickligt skriven trots att den är lättläst, med enkel text och få sidor. Boken har flera bottnar och det är ett stort plus att boken tar upp brännande frågor utan att ta ställning. Tummen upp för denna bok!
Barnboksbloggen

Vem är kär i Abel Svensson visar tydligt varför jag tycker så mycket om Olika. (...) Boken är jättefint skriven och tar upp precis de frågor som vi pratar mycket om i familjen just nu. Den är dessutom lätt att läsa själv för den som knäckt läskoden.
Sagogrynet

Författaren Ebba Berg sätter fingret på allmänmänskliga känslor. (...) Berättelsen är fin i sin enkelhet, om behovet att känna sig omtyckt och särskild för någon.
Fria Tidningen

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skojar du, Märta Grön?
  2. +
  3. Är du rädd, Simon Nordin?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Är du rädd, Simon Nordin? av Ebba Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 300 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ebba Berg