Fyndiga uttryckens ABC : bland eldiga bakar och hungriga vargar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
ABC
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2020-09-29
Förlag
Olika Förlag
Illustratör/Fotograf
Karin Holmström
Dimensioner
248 x 208 x 10 mm
Vikt
380 g
SAB
uG.07
ISBN
9789188613684

Fyndiga uttryckens ABC : bland eldiga bakar och hungriga vargar

av Mia Kim
(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-29
166
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fyndiga uttryck från A till Ö!

Kan en ha eld i baken samtidigt som en har is i magen?
Tappar en hakan av att vara ute och cykla?
Och kan den som pratar i nattmössan stå vid sitt ord?

Sagt om boken:

Bilderna är genomgående inkluderande och innehåller en hel del att titta på och emellanåt också att fundera över. Efter varje vers finns en förklarande kommentar, som utmynnar i en fråga till läsaren. De pedagogiskt förklarande texterna tar på så sätt ner den språkliga kreativiteten till en fråga om våra beteenden i vardagen, vilket gör boken användbar i samtal med barn, såväl enskilt som i grupp. De fyndiga uttrycken konsumeras bäst i lämpliga doser, för yngre barn med en vuxen uttolkare som stöd. Innebörden av de här rätt speciella talesätten är upplysande och roande för alla, oavsett ursprungligt modersmål.
Gunnar Åberg, BTJ

A h vad jag gillar dessa spra kutvecklande bo cker! Den andra boken av Mia Kim och Karin Holmstro m heter Fyndiga uttryckens ABC och a r lika inspirerande, pedagogisk och lekfull som den fo rsta. Utma rkta bo cker att sa tta ha nderna pa vetgiriga och spra kintresserade barn.
Agnetas ABC

Jag jobbar som Sfi lärare och vi har haft oerhört stor nytta och glädje av den första boken och jag kommer definitivt att fortsätta jobba med dem båda på mina lektioner eftersom eleverna älskar dem. Och jag med. Det är faktiskt något jag saknat i min Sfi hylla med läroböcker.
Bokprataren

Här har illustratören verkligen fört in en bred representation och normtänk. Allt från olika åldrar, stilar, hudfärger, kroppstorlekar osv. /.../ En riktigt fin bok som precis som första boken Kluriga ordens ABC är ett obligatoriskt inköp till skolbibliotek för lågstadium och förskolebibliotek. Men även passar fint som present till barn som gillar språklek och samtal. Boken kategoriseras på nätbokhandlar för 3-6 år men jag skulle säga att den fungerar riktigt bra upp till iallafall 9 år med. Jag började högläsa boken för min sjuåring men snart satt såväl tioåringen och fyraåringen i soffan bredvid oss också. När jag frågade om vi skulle pausa så sa sjuåringen nej så till slut hade vi läst hela boken under samma eftermiddag.
Barnboksfamiljen

OLIKA är ett flerfaldigt prisbelönat förlag som utmanar stereotyper med normkreativitet. Vi brinner för jämställdhet och hållbarhet och trycker Svanenmärkt. När du köper böcker eller utbildning från oss bidrar du även till barns och ungas rättigheter. Tillsammans förändrar vi världen!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fyndiga uttryckens ABC : bland eldiga bakar och hungriga vargar
 2. +
 3. I Lilleputtarnas land

De som köpt den här boken har ofta också köpt I Lilleputtarnas land av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 325 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fyndiga uttryckens ABC : bland eldiga bakar och hungriga vargar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik och rolig!
  eftermiddagste.se, 7 maj 2021

  En oerhört rolig bok som lockar till skratt både för de lustiga ordspråken men också för de fina och roliga bilderna i boken som illustrerar ordspråket. Jag och 4 åringen hade roligt åt den och vi pratade om ordspråken. Däremot läste jag inte förklaringarna högt för honom utan använde dem mer som stöd för mig när vi pratade om ordspråken så jag fick lite nya förklaringssätt. Kanske något man läser med lite äldre barn eller när barnet kan läsa boken själv? I slutet av den förklarande texten fi... Läs hela recensionen

 2. Helt underbar - Älskar den
  @bettan_bokprataren (Örebro), 18 november 2020

  Det här är andra boken som Mia Kim skriver om ord och uttryck som kan vara kluriga i vårt språk.
  Precis som den första boken Kluriga ordens ABC älskar jag uppföljaren Fyndiga uttryckens ABC.

  Jag reflekterar fortfarande över om boken verkligen ska läsas för en treåring om man tänker på utbytet av texten. Visst kan man läsa och förenkla och prata om bilderna men att de ska klara av att förstå innebörden är jag tveksam till.

  Jag gillar rimmen men även den pedagogiska aspek... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mia Kim