UppfinnarJohanna & Huttan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
UppfinnarJohanna
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2020-05-15
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Trotzig, Malin (form) / Zellner, Katarina (foto)
Illustratör/Fotograf
Lovisa Lesse
Dimensioner
207 x 207 x 8 mm
Vikt
214 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188613776
UppfinnarJohanna & Huttan (inbunden)

UppfinnarJohanna & Huttan

Inbunden Svenska, 2020-05-15
149
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
UppfinnarJohanna är tillbaka för att hjälpa lillebrorsan!

Simsala upp och skutta, här får du en ... Hutta! När Stanley känner sig ensam och vill ha ett husdjur börjar Johanna uppfinna, trots att det är hennes lediga dag. Men Stanley måste akta sig, för Huttan kan bli väldigt snabb ...

Sagt om boken:
Böckerna präglas av en positiv allt-är-möjligt-känsla (...) Humor finns det rikligt med. (...) UppfinnarJohanna är dessutom en god förebild för tjejer och killar då det gäller att våga experimentera och uppfinna, gärna med hjälp av ritningar och verktyg, och sådana förebilder behövs. Ytterligare en styrka i boken är att upphovskvinnorna medvetet låter olikheter finnas utan att problematisera dem. Det gäller exempelvis att syskonen Johanna, Sten och Stanley har olika hudfärg och att Stanley hittar en kompis som sitter i rullstol, vilket passerar utan kommentarer.
Birgitta Mark, BTJ

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann-Christine Magnusson