Mums för minigourmeter och matgladisar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2017-09-05
Upplaga
1
Förlag
Skabetti Books
Dimensioner
236 x 217 x 20 mm
Vikt
994 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789188617002

Mums för minigourmeter och matgladisar

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-09-05

Slutsåld

Byt ut de trista barnmatsburkarna mot gourmetpuréer med getost, kanel och champagnevinäger och låt småbarnen äta hälsosamma godsaker som pilgrimsmusslor, vaktelägg och kalvfärsfrikadeller!
Många barn visar tidigt ett stort intresse för mat, och föräldrar som själva älskar kulinariska upplevelser nöjer sig knappast med att låta sina småttingar äta stabbiga helfabrikat.
Mums för minigourmeter och matgladisar vill inspirera till att tidigt träna sina barn på spännande smaker och härliga råvaror, genom ett 70-tal recept på nyttig, läcker och smakrik barnmat. (Psst, många av rätterna passar även resten av familjen.)

Boken är fullmatad av goda råd, roliga krönikor och gedigna texter bland annat om smakutveckling och bebis- och barnmatens kulturhistoria och med härliga färgfotografier. Välkända mat- och krogprofiler bidrar med sina erfarenheter. Denna lyxigt formgivna bok är tung som en fjärdedels nyfödd bebis nästan ett kilo!
Klotrygg med guldskrift.
Det är den perfekta dopgåvan eller presenten till nyblivna föräldrar eller varför inte ge till mor- och farföräldrar, som kanske behöver uppdatera sig vad gäller moderna barnmatsrön?! Eller att som förälder köpa själv, när man söker inspiration för att kunna ge sina barn matglädje och en smakstart i livet.

Gunilla Kinn Blom, Edward Blom och Henrietta Anefalk delar i Mums för minigourmeter och matgladisar med sig av allt de själva lärt sig som småbarnsföräldrar. Gör som de, och låt de små i familjen upptäcka den värld av härliga rätter som finns bortom makaronerna och pannkakorna!
I boken får läsarna bland mycket annat lära sig:
hur man smaksätter puréerna så att även vuxna vill äta av dem.
smarta tricks och knep för storkok av barnmat.
hur man undviker socker i maten, och ordnar barnkalas utan sockerstinna sötsaker.
hur man får sina minstingar att uppskatta fisk och grönsaker.
hur man lagar burgundisk köttgryta, baby ganoush, surkålsgryta, quesadillas och andra rätter från olika delar av världen.
hur man överlever restaurangbesök med småbarn.
Recepten i boken följer Livsmedelsverkets rekommendationer men Mums för minigourmeter och matgladisar är allt annat än präktig!
GUNILLA KINN BLOM är journalist och skrev i många år för magasinet Gourmet. Tillsammans med Edward Blom har hon tidigare skrivit Allting gott och alldeles för mycket och Kokkonst för livsnjutare.
HENRIETTA ANEFALK ansvarar för Arlas provkök. Hon är välrenommerad kock och måltidskreatör utbildad i Grythyttan, med stort intresse för barnmat med gourmetstuk.
EDWARD BLOM är landets kanske färgstarkaste kokboksförfattare. Med sin encyklopediska kunskap om mat- och dryckeshistoria har han befäst sig som en av Sveriges mest underhållande och informativa gastronomer.
Deras barn Melchior och Elsa är med i bokens många härliga bilder, som tar ut svängarna för hur barnmatskokböcker kan illustreras. Boken har fotograferats av ÅSA DELEAU WIKLUND, svensk mästare i porträttfotografi 2016 och representant för Sverige i World Photographic Cup 2017.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mums för minigourmeter och matgladisar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Informativ med flera bra recept
    Vidar, 23 december 2020

    Lite ojämn kvalitet på recepten. Vissa känns väl genomarbetade medan andra lite mer krystade. Har varit något spridda skurar med hur min dotter har uppskattat maten men här finns flera succéer.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna